Yemek Tarifleri

Limonlu Haşhaşlı Kek - Limonlu Haşhaşlı Kek Tarifi - Limonlu Haşhaşlı Kek Nasıl Yapılır?

‘Limonlu Haşhaşlı Kek tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Limonlu Haşhaşlı Kek yapabilirsiniz.’

Limonlu Haşhaşlı Kek

MALZEMELER

Kek için;

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 adet limonun suyu
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet limonun kabuğu - rende
2 yemek kaşığı haşhaş

Şerbeti için;

1/2 su bardağı limon suyu
1/2 su bardağı su
1/4 su bardağı toz şeker

 YAPILIŞI:

Küçük bir tencerede limon suyu, su ve toz şekeri, şeker eriyene kadar iyice karıştırın. Ardından kaynamaya bırakın.
Geniş bir kapta yumurta ve toz şekeri iyice çırpın. Sütü ekleyin ve çırpmaya devam edin. Sıvı yağ ekleyip çırpmaya devam edin. Limon suyunu da aynı şekilde sürekli çırparak yavaşça ekleyin.

Ayrı bir kapta un, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırın. Eleyerek yumurtalı karışıma ekleyin, haşhaşı ve limon kabuğunu da ekleyerek bir spatula yardımıyla dışardan içeriye doğru söndürmeden karıştırın.
Yağladığınız 22 cm’lik kare kek kalıbınıza kek harcınızı dökün ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında fanlı ayarda 40 – 45 dakika pişirin.
Soğuyan şerbetinizi kekin üzerine gezdirin.