Yemek Tarifleri

Kaymaklı Bulgur Pilavı Tarifi - Kaymaklı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

"Kaymaklı Bulgur Pilavı" tarifi! ‘Kaymaklı Bulgur Pilavı tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Kaymaklı Bulgur Pilavı yapabilirsiniz.’

Kaymaklı Bulgur Pilavı

MALZEMELER

2 yemek kaşığı tereyağı

1 adet orta boy soğan – iri yemeklik doğranmış

1 yemek kaşığı domates salçası

1 adet orta boy domates

2 su bardağı siyez bulguru

2 su bardağı et suyu

1 su bardağı su

Tuz - Karabiber

Üzeri için Malzemeler

3 yemek kaşığı kaymak

 YAPILIŞI:

Tencerenizi ocağa alın ve ısıtın.
Isınan tencerenizin içerisine tereyağı ilave edin ve eritin.
Soğanı iri yemeklik doğrayın ve tencerenin içerisine ilave edip yumuşayana kadar soteleyin.
Yumuşayan soğanların içerisine domates salçası ilave edip karıştırın.
Bulguru ekleyin ve kavurun.
Domatesin kabuklarını soyun ve elinizle sıkarak tencereye ilave edip karıştırın.
Tuz, karabiber ve suları ilave edip karıştırın.
Tencerenizin kapağını kapatın ve kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Pilav tamamen suyunu çektiğinde kapağını açın ve kaymağı ekleyip karıştırın.
Pilavınızın üzerine havlu kağıt koyun ve kapağını kapatıp demlenmeye bırakın.