Yemek Tarifleri

Mantarlı Arpa Şehriye Pilavı - Mantarlı Arpa Şehriye Pilavı Tarifi - Mantarlı Arpa Şehriye Pilavı Nasıl Yapılır?

‘Mantarlı Arpa Şehriye Pilavı tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Mantarlı Arpa Şehriye Pilavı yapabilirsiniz.’

Mantarlı Arpa Şehriye Pilavı

MALZEMELER

2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan – ince yemeklik doğranmış
3 – 4 diş sarımsak
200 gr. kültür ya da kestane mantarı
2 su bardağı arpa şehriye
Tuz
Karabiber
2 tutam kuru nane
4 su bardağı et suyu

YAPILIŞI

Bir pilav tenceresine tereyağı ve zeytinyağını alıp, tereyağını eritin.

Soğanı ince yemeklik doğrayın ve tencerenize ilave edip, yumuşayana kadar soteleyin.

Mantarlarınızı ince ince doğrayın ve tencereye alıp sularını salıp, çekene kadar soteleyin.

Sarımsaklarınızı ince ince doğrayın ve soğanlarınızın içerisine alıp sotelemeye devam edin.

Mantarlarınız sotelenince şehriyelerinizi içerisine alın ve rengi hafif değişene kadar kavurun.

Şehriyeleriniz hazır olunca içerisine kuru nane, tuz ve karabiber ekleyip birkaç tur kavurun.

Et suyunu ilave edin ve kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirin.

Pilavınız hazır olunca kapağını açıp bir tur karıştırın ve havlu kağıt koyarak demlenmeye bırakın.