Yemek Tarifleri

Pancarlı Buğday Kısırı - Pancarlı Buğday Kısırı Tarifi - Pancarlı Buğday Kısırı Nasıl Yapılır?

‘Pancarlı Buğday Kısırı tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Pancarlı Buğday Kısırı yapabilirsiniz.’

Pancarlı Buğday Kısırı

MALZEMELER

Buğdayı Haşlamak için;

2 su bardağı buğday
1 su bardağı pancar suyu (4 adet pancardan suyu çıkarılacak)
2 – 2,5 su bardağı su

İçi için;

2 diş sarımsak
1 avuç ceviz – dövülmüş
2 adet pancar – haşlanmış, küp doğranmış
5 dal taze soğan
½ bağ maydanoz
Tuz
Karabiber
Kimyon
Kuru nane
Pul biber
1/2 adet limon suyu
Zeytinyağı
Nar ekşisi

YAPILIŞI

4 adet haşlanmış pancarı rondodan geçirin.

Bir kasenin üzerine tel süzgeci yerleştirin ve rondodan geçirdiğiniz pancarları içine alın. Pancarları bir spatula yardımıyla ezerek sularını çıkartın.

Bir tencerede pancar suyu ve sıcak suyu karıştırıp buğdayı ilave edip kaynatın.

Buğdaylar pişince soğumaya bırakın.

Buğday soğuyunca derin bir kaseye alın ve içerisine sırasıyla; limon suyu, zeytinyağı, tuz, karabiber, kimyon, kuru nane ve nar ekşisini ilave edip karıştırın.

Taze soğan ve maydanozları ince ince doğrayın ve buğdaylı karışıma ilave edin.

1 avuç cevizi kıyın ve kısıra ilave edin.

Ilık ya da soğuk servis edin.