Yemek Tarifleri

Hindistan Cevizli Puf- Hindistan Cevizli Puf Tarifi - Hindistan Cevizli Puf Nasıl Yapılır?

‘Hindistan Cevizli Puf tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Hindistan Cevizli Puf yapabilirsiniz.’

Hindistan Cevizli Puf

MALZEMELER

2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı buğday nişastası
4 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı

Tabanı için;

1 paket tahıllı bisküvi

Üzeri için;

Toz hindistan cevizi
Renkli şekerleme

YAPILIŞI

Tereyağı ve vanilya hariç bütün malzemeleri bir tencerede karıştırın.

Ardından ocağa alın ve hafif akışkan bir muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.

Muhallebiyi ocaktan alın, tereyağı ve vanilyayı ekleyip, mikserle çırpın.

Muhallebiyi bir karıştırma kabına alın ve üzeri kabuk bağlamaması için üzerine streç film kaplayıp, oda sıcaklığına gelmesi için bekletin.

Bisküvilerinizi tezgahın üzerine alın.

Sıkma torbasının ucuna yuvarlak bir uç takın ardından soğuyan muhallebinizi sıkma torbasına alın.

Bisküvilerin üzerine muhallebiyi sıkın.

Elinizi hafif suya batırıp muhallebinizin üzerini düzeltin.

Ardından hindistan cevizine ya da renkli şekerlemeye bulayın.

Biraz dinlendirip, soğuttuktan sonra servis edin.