Yemek Tarifleri

Höşmerim (Konya Usulü) - Höşmerim (Konya Usulü) Tarifi - Höşmerim (Konya Usulü) Nasıl Yapılır?

‘Höşmerim (Konya Usulü) tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Höşmerim (Konya Usulü) yapabilirsiniz.’

Höşmerim (Konya Usulü)

Malzemeler

4 yemek kaşığı kavrulmuş çam fıstığı

1 yemek kaşığı tereyağı

1 su bardağı un

200 gram kaymak

1/2 su bardağı toz şeker

3-4 adet kakule

1 su bardağı süt

1/2 su bardağı su

Yapılışı

Tencereye fıstıkları alın kavurun.

Kavrulan fıstığınızdan 1 yemek kaşığı ayırın.

Aynı tencerede tereyağını eritin.

Unu ilave edin ve birkaç tur karıştırın.

Kaymağı ilave edin ve kısık ateşte ununuzun rengi dönene kadar kavurun.

Toz şekeri ve havanda dövdüğünüz kakuleyi ilave edip karıştırın.

Su ve sütü de ekleyip bir çırpma teli yardımıyla hızlı hızlı koyulaşana kadar karıştırın.

Hazır olan höşmeriminizi servis tabağınıza alıp şekil verin.

Kenara ayırdığınız fıstıkları üzerine serperek servis edin.