Yemek Tarifleri

Şeftalili Crumble Tarifi - Şeftalili Crumble Nasıl Yapılır?

‘Şeftalili Crumble tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Şeftalili Crumble yapabilirsiniz.’

Şeftalili Crumble

MALZEMELER

6 adet küçük şeftali ya da 3 adet büyük şeftali

2 yemek kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı buğday nişastası

½ su bardağı su

Crumble için;

50 gr tereyağı - küçük küp doğranmış ve soğuk halde

50 gr un

1 yemek kaşığı toz şeker

Servİs etmek için;

Dondurma

YAPILIŞI

Crumble için;

Bir parçalayıcının içerisine un, toz şeker ve tereyağını ekleyin.

Hafif iri parçalar halinde kalana kadar çekin.

Hemen kullanmayacaksanız buzdolabında bekletebilirsiniz.

Meyveler için;

Şeftalilerinizi iri küp doğrayın.

Bir sos tenceresine toz şeker, nişasta ve suyu alıp hafif kıvam alana kadar pişirin.

Nişastalı karışımınız kıvam alınca şeftalileri içerisine alın ve karıştırın.

Birleştirmek için;

Hazırladığınız şeftalileri fırın kabınıza yayın ve hazırladığınız crumble’ı üzerine serpiştirin.

180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 – 40 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.

Fırından çıkardığınız crumble’ınızı dondurmayla süsleyerek servis edin.