Yemek Tarifleri

Vişneli Puding - Vişneli Puding Tarifi - Vişneli Puding Nasıl Yapılır?

‘Vişneli Puding tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Vişneli Puding yapabilirsiniz.’

Vişneli Puding

MALZEMELER

Tabanı için;

20 adet kakaolu bisküvi

1 yemek kaşığı tereyağı

Puding için;

2 su bardağı vişne suyu 

2 su bardağı süt

1 su bardağı toz şeker

2 yemek kaşığı buğday nişasta

2 yemek kaşığı un

1 su bardağı beyaz çikolata 

YAPILIŞI

Tabanı için;

Bir parçalayıcının içerisine kakaolu bisküvilerinizi alın ve iyice parçalayın.

Tereyağınızı eritin ve toz haline gelen bisküvilerinizin içerisine ekleyip çekmeye devam edin.

Servis kaselerinizin tabanına hazırladığınız bisküvileri pay edin ve bir kaşık ya da bardak yardımıyla bastırın.

Puding için;

Tencerenizin içerisine vişne suyu, süt, toz şeker, buğday nişastası ve unu ekleyip karıştırın.

Tencerenizi ocağa alın ve sürekli karıştırarak puding kıvamına getirin.

Pudinginiz pişince ocaktan alın ve beyaz çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştırın.

Birleştirmek için;

Ardından hazırladığınız pudingleri pay edin ve oda sıcaklığına gelene kadar dışarda, ardından buzdolabında soğumaya bırakın.