Yemek Tarifleri

Ekmek Salma - Ekmek Salma Tarifi - Ekmek Salma Nasıl Yapılır?

Ekmek Salma, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Ekmek Salma yapabilirsiniz.

Malzemeler:
2 kg kuzu eti
Etin üst yağı
2 tandır ekmeği
Tuz

Yapılışı:
Etin üst yağları doğranıp teflon tavaya alınıp kavrulur.

Yağlar küçücük kalınca doğranmış kuzu eti eklenir.

Kısık ateşte kavrulur.

Tandır ekmekleri küçük küpler şeklinde doğranır.

Et pişince tandır ekmekleri etin üzerine yayılır.

Tencerenin kapağı kapatılıp ekmekler yağı emip yumuşayana kadar beklenir.


İlgili Haberler

Savcım, nasıl ölmek istersiniz?

Arda'nın Mutfağı - Elmalı Kek Tarifi - Elmalı Kek Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı - Pestolu Makarna Tarifi - Pestolu Makarna Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı - Enginar Dolması Tarifi - Enginar Dolması Nasıl Yapılır?