Yemek Tarifleri

Peksemet - Peksemet Tarifi - Peksemet Nasıl Yapılır?

‘Peksemet tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Peksemet yemeğini yapabilirsiniz.’

Component Name: InlineAmpNewsVideos - Error:503 Backend fetch failed

Error 503 Backend fetch failed

Backend fetch failed

Guru Meditation:

XID: 262294944


Varnish cache server

Peksemet

Malzemeler:
250 gr tereyağı
250 gr margarin
1 paket yaş maya
1 litre süt
1 yumurta sarısı
Aldığı kadar un
 
Peksemet Yapılışı:
250 gr tereyağı ve 250 gr margarin birlikte eritilir. Biraz un yoğurma kabına alınır ve üzerine 1 paket yaş maya eklenir. 1 litre süt yavaş yavaş eklenip maya unun içinde eritilir. Yağ ve bir yemek kaşığı tuz ilave edilip azar azar un eklenerek yumuşak kıvamda bir hamur yoğrulup üzeri kapalı olarak dinlenmeye bırakılır. Dinlenen hamur boyuna elle genişletilir ve ikiye katlanıp 2’şer parmak genişliğinde dilimlenir. Her dilim yağlı kağıt serili tepsiye dizilir ve üzerine bıçakla hafif çizikler atılır. 1 yumurtanın sarısı sıvıyağ ile çırpılarak hamurların üzerine sürülür. Peksimetler ortalama 200 derece ısıtılmış fırında pişirilir.Peksimet servise hazırdır.


İlgili Haberler

Savcım, nasıl ölmek istersiniz?

Arda'nın Mutfağı - Elmalı Kek Tarifi - Elmalı Kek Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı - Pestolu Makarna Tarifi - Pestolu Makarna Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı - Enginar Dolması Tarifi - Enginar Dolması Nasıl Yapılır?