X
X

Alluciye tarifi

20.04.2012 Cuma 10:35 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Mardin'in yöresel tatlarından Alluciye'nin tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
½ kg yeşil erik
½  kg koyun ya da kuzu eti
4 sap taze soğan
1 tutam maydanoz
½ su bardağı sıvıyağ
Tuz
Karabiber
  
Yapılışı:
Yarım kilo yeşil erik iyice yumuşayıncaya kadar haşlanır. Yarım kilo kuzu eti yıkanır ve üzerine biraz tuz eklenerek başka bir tencerede ocağa alınır. 4 sap taze soğanın sadece yeşil kısımları irice doğranır. Yarım su bardağı ayçiçek yağıyla birlikte tenceredeki etlere eklenerek kavrulur. Haşlanan eriklerin suyundan 3 kaşık kadarı, irice doğranan bir tutam maydanoz, tuz, karabiber ve son olarak haşlanmış erikler tencereye eklenir. Dilenirse kaşığın tersiyle hafifçe bastırarak erik çekirdekleri çıkartılabilir.
 
Alluciye, yanı erik yahnisi, servise hazır.
 

  
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI