Buhara Pilavı tarifi / Mutfağım / Program / Haberler / Kanal D / İzle

HABERLER

selector
TÜM DİZİLER
  • Benim Adım Gültepe
  • Alın Yazım
  • Bana Artık Hicran De
  • Kurtlar Vadisi Pusu
  • Ulan İstanbul
  • Güllerin Savaşı
  • Anasının Oğlu
  • Ankara'nın Dikmen'i
  • Arka Sokaklar
TÜM PROGRAMLAR
  • Alabora
  • Çarkıfelek
  • Şansa Davet
  • 112 Acil
  • Özledim Seni
  • Takip
  • Canlı Para
  • Arkadaşım Hoşgeldin
  • Pazar Gezmesi
  • Beyaz Show
  • Doktorum
  • Evim Şahane
  • Ben Bilmem Eşim Bilir
  • Mutfağım
  • Ana Haber Bülteni
  • Günaydın
  • Abbas Güçlü ile Genç Bakış
  • Magazin D
  • Bana Her Şey Yakışır
TÜM HABERLER
  • "Oyuncu Video" Yayında
    oyuncu.com, ‘oyuncu video’ portalını, kullanıcılarına sundu.
  • Ulan İstanbul tüm bölümler
  • Acı Biber oyunu iPhone'da
  • Güllerin Savaşı tüm bölümler
  • Trendy Kent ile kendi şehrini kur
GÜNÜN EN ÇOK İZLENEN VİDEOLARI
TÜM VİDEOLAR
  • Ana Haber Bülteni
    21.08.2014 / Kanal D Ana Haber Bülteni
    (1.515 kez izlendi!)
  • Şansa Davet
    Kendine hakim olamadı!
    (86 kez izlendi!)
  • Şansa Davet
    Sevinçten tüm dengesini kaybetti!
    (24 kez izlendi!)
  • Şansa Davet
    Yarışmacılar parayı nasıl paylaşacak?
    (19 kez izlendi!)
  • Şansa Davet
    1. Bölüm
    (514 kez izlendi!)
  • Ana Haber Bülteni
    20.08.2014 / Kanal D Ana Haber Bülteni
    (1.439 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    10.Bölüm Fragmanı-2
    (270.880 kez izlendi!)
  • Ana Haber Bülteni
    19.08.2014 / Kanal D Ana Haber Bülteni
    (2.583 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    10.Bölüm Fragmanı
    (277.755 kez izlendi!)
  • Evim Şahane
    Evim Şahane Eylülde başlıyor !
    (2.124 kez izlendi!)
BENİM ADIM GÜLTEPE
ŞANSA DAVET
  • site haritası
Sezon
Arası
  • YEMEK TARİFLERİ
  • VİDEOLAR
  • FOTOĞRAFLAR
  • HABERLER
  • ÖZETLER
HABERLER
TANITIMLAR
Buhara Pilavı tarifi
Buhara Pilavı tarifi
  • A
  • A
Adıyaman'ın yöresel tatlarından Buhara Pilavı'nın tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
1 kg kuşbaşı dana eti
1 kg kuru soğan
4 su bardağı pirinç
4 su bardağı haşlanmış nohut
½  su bardağı zeytinyağı
 
Yapılışı:
Etler iyice yumuşayana kadar yaklaşık 2 saat haşlanır. 4 su bardağı pirince tuz konur ve üzerine çıkacak kadar sıcak su eklenerek ıslatılır.1 kg kuru soğan yarım ay şeklinde doğranır. Tavaya yarım su bardağı zeytinyağı konur ve soğanlar sararana kadar kavrulur.Etler suyun içinden alınır. Et suyu da telsüzgeçten geçirilerek süzülür. Derince bir tencerenin tabanı haşlanmış etlerle kaplanır. Nohutlarla da etlerin üzeri kaplanır. Kavrulan soğanlar nohutların üzerine döşenir. Pirinçler süzülür ve soğanların üzerine yerleştirilir. 4 su bardağı et suyu ve 6 su bardağı normal su da tencereye ilave edilerek kısık ateşte suyunu çekene kadar pişmeye bırakılır. Pişen pilav servis tabağına ters çevrilir. Buhara Pilavı servise hazırdır.
 
  • Alın Yazım
    1 Eylül
    10:00
  • Bana Artık Hicran De
    Eylül'de
  • Benim Adım Gültepe
    3 Eylül
    20:00
  • Kurtlar Vadisi
    Eylül'de
  • Şansa Davet
    Bu Akşam
    22:00
  • Ulan İstanbul
    Pazartesi
    20:00
  • Özledim Seni
    Eylül'de
  • Anasının Oğlu
    Cuma
    22:15
  • Güllerin Savaşı
    Salı
    20:00
Yükleniyor!