Buhara Pilavı tarifi / Mutfağım / Program / Haberler / Kanal D / İzle

HABERLER

selector
TÜM DİZİLER
  • Urfalıyam Ezelden
  • Benim Adım Gültepe
  • Hayat Yolunda
  • Şeref Meselesi
  • Poyraz Karayel
  • Kurtlar Vadisi Pusu
  • Küçük Ağa
  • Ulan İstanbul
  • Güllerin Savaşı
TÜM PROGRAMLAR
  • Cümbür Cemaat
  • Özledim Seni
  • Şansa Davet
  • Çarkıfelek
  • 112 Acil
  • Arkadaşım Hoşgeldin
  • Beyaz Show
  • Canlı Para
  • Takip
  • Pazar Gezmesi
  • Ana Haber Bülteni
  • Abbas Güçlü ile Genç Bakış
  • Ben Bilmem Eşim Bilir
  • Baba Haber Bülteni
  • Evim Şahane
  • Günaydın
  • Magazin D
TÜM HABERLER
  • "Oyuncu Video" Yayında
    oyuncu.com, ‘oyuncu video’ portalını, kullanıcılarına sundu.
  • Ulan İstanbul tüm bölümler
  • Acı Biber oyunu iPhone'da
  • Güllerin Savaşı tüm bölümler
  • Trendy Kent ile kendi şehrini kur
GÜNÜN EN ÇOK İZLENEN VİDEOLARI
TÜM VİDEOLAR
  • Alın Yazım
    39.Bölüm Fragmanı
    (5.690 kez izlendi!)
  • Hayat Yolunda
    Kuzu, golü çaktı!
    (650 kez izlendi!)
  • Hayat Yolunda
    Cemin son umudu
    (189 kez izlendi!)
  • Hayat Yolunda
    İki dertli adam efkar dağıtırsa...
    (188 kez izlendi!)
  • Hayat Yolunda
    Şok eden rapor!
    (385 kez izlendi!)
  • Hayat Yolunda
    Sertab Erener-Unutursun
    (403 kez izlendi!)
  • Hayat Yolunda
    3.Bölüm
    (11.270 kez izlendi!)
  • Arka Sokaklar
    343. Bölüm Fragmanı-2
    (9.943 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    19.Bölüm Fragmanı
    (49.080 kez izlendi!)
  • Evim Şahane
    23 Ekim Perşembe Fragman
    (2.185 kez izlendi!)
ŞEREF MESELESİ
ARKADAŞIM HOŞGELDİN
Sezon
Arası
  • YEMEK TARİFLERİ
  • VİDEOLAR
  • FOTOĞRAFLAR
  • HABERLER
  • ÖZETLER
HABERLER
TANITIMLAR
Buhara Pilavı tarifi
Buhara Pilavı tarifi
  • A
  • A
Adıyaman'ın yöresel tatlarından Buhara Pilavı'nın tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
1 kg kuşbaşı dana eti
1 kg kuru soğan
4 su bardağı pirinç
4 su bardağı haşlanmış nohut
½  su bardağı zeytinyağı
 
Yapılışı:
Etler iyice yumuşayana kadar yaklaşık 2 saat haşlanır. 4 su bardağı pirince tuz konur ve üzerine çıkacak kadar sıcak su eklenerek ıslatılır.1 kg kuru soğan yarım ay şeklinde doğranır. Tavaya yarım su bardağı zeytinyağı konur ve soğanlar sararana kadar kavrulur.Etler suyun içinden alınır. Et suyu da telsüzgeçten geçirilerek süzülür. Derince bir tencerenin tabanı haşlanmış etlerle kaplanır. Nohutlarla da etlerin üzeri kaplanır. Kavrulan soğanlar nohutların üzerine döşenir. Pirinçler süzülür ve soğanların üzerine yerleştirilir. 4 su bardağı et suyu ve 6 su bardağı normal su da tencereye ilave edilerek kısık ateşte suyunu çekene kadar pişmeye bırakılır. Pişen pilav servis tabağına ters çevrilir. Buhara Pilavı servise hazırdır.
 
  • Şeref Meselesi
    Ekim'de
  • Poyraz Karayel
    Ekim'de
  • Benim Adım Gültepe
    Çarşamba
    20:00
  • Hayat Yolunda
    Çarşamba
    22:15
  • Kurtlar Vadisi Pusu
    Perşembe
    20:00
  • Arka Sokaklar
    Cuma
    20:00
  • Güllerin Savaşı
    Cumartesi
    20:00
  • Urfalıyam Ezelden
    Pazar
    20:00
  • Galip Derviş
    Pazar
    23:00
  • Ulan İstanbul
    Pazartesi
    20:00
  • Küçük Ağa
    Salı
    20:00
  • Alın Yazım
    Hafta içi
    10:00
  • Yalan Dünya
    Ekim'de
  • Arkadaşım Hoşgeldin
    Cumartesi
    23:00
  • Şansa Davet
    Salı
    23:15
  • Cümbür Cemaat
    Hafta içi
    13:30
Yükleniyor!