Buhara Pilavı tarifi / Mutfağım / Program / Haberler / Kanal D / İzle

HABERLER

selector
TÜM DİZİLER
  • Paşa Gönlüm
  • Ankara'nın Dikmen'i
  • Arka Sokaklar
  • Çalıkuşu
  • Galip Derviş
  • Güneşi Beklerken
  • Küçük Ağa
  • Yalan Dünya
TÜM PROGRAMLAR
  • Takip
  • Canlı Para
  • Arkadaşım Hoşgeldin
  • Pazar Gezmesi
  • Kaynana Gelin Seda'ya Gelin
  • Beyaz Show
  • Doktorum
  • Evim Şahane
  • Ben Bilmem Eşim Bilir
  • Mutfağım
  • Ana Haber Bülteni
  • Günaydın
  • 32. Gün
  • Abbas Güçlü ile Genç Bakış
  • Magazin D
  • Bana Her Şey Yakışır
  • Baba Haber Bülteni
  • İyi Beslen Mutlu Yaşa
TÜM HABERLER
  • "Oyuncu Video" Yayında
    oyuncu.com, ‘oyuncu video’ portalını, kullanıcılarına sundu.
  • Ankara'nın Dikmen'i 6. bölüm yayında!
  • Acı Biber oyunu iPhone'da
  • Paşa Gönlüm, yakında Kanal D'de
  • Trendy Kent ile kendi şehrini kur
GÜNÜN EN ÇOK İZLENEN VİDEOLARI
TÜM VİDEOLAR
  • Mutfağım
    21-25 Nisan Haftası Fragman
    (10.849 kez izlendi!)
  • Arka Sokaklar
    326.Bölüm
    (445.607 kez izlendi!)
  • Magazin D
    19.04.2014 / Magazin D
    (2.755 kez izlendi!)
  • Beyaz Show
    18.04.2014 / Beyaz Show
    (168.802 kez izlendi!)
  • Beyaz Show
    3 günlük ömrünüz kalsa?
    (14.243 kez izlendi!)
  • Beyaz Show
    Vine 16. Bölüm
    (13.760 kez izlendi!)
  • Beyaz Show
    Beyaz Showda görmedikleriniz
    (21.184 kez izlendi!)
  • Beyaz Show
    Sıla - Beyaz Vaziyetler şarkısı
    (172.384 kez izlendi!)
  • Beyaz Show
    Sıladan Beyaza sürpriz şarkı
    (98.087 kez izlendi!)
  • Beyaz Show
    Şevket Çoruh ölmez
    (35.344 kez izlendi!)
TAKİP
PAŞA GÖNLÜM
  • site haritası
Hafta İçi Her Gün
11:00
  • YEMEK TARİFLERİ
  • VİDEOLAR
  • FOTOĞRAFLAR
  • HABERLER
  • ÖZETLER
HABERLER
TANITIMLAR
Buhara Pilavı tarifi
Buhara Pilavı tarifi
  • A
  • A
Adıyaman'ın yöresel tatlarından Buhara Pilavı'nın tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
1 kg kuşbaşı dana eti
1 kg kuru soğan
4 su bardağı pirinç
4 su bardağı haşlanmış nohut
½  su bardağı zeytinyağı
 
Yapılışı:
Etler iyice yumuşayana kadar yaklaşık 2 saat haşlanır. 4 su bardağı pirince tuz konur ve üzerine çıkacak kadar sıcak su eklenerek ıslatılır.1 kg kuru soğan yarım ay şeklinde doğranır. Tavaya yarım su bardağı zeytinyağı konur ve soğanlar sararana kadar kavrulur.Etler suyun içinden alınır. Et suyu da telsüzgeçten geçirilerek süzülür. Derince bir tencerenin tabanı haşlanmış etlerle kaplanır. Nohutlarla da etlerin üzeri kaplanır. Kavrulan soğanlar nohutların üzerine döşenir. Pirinçler süzülür ve soğanların üzerine yerleştirilir. 4 su bardağı et suyu ve 6 su bardağı normal su da tencereye ilave edilerek kısık ateşte suyunu çekene kadar pişmeye bırakılır. Pişen pilav servis tabağına ters çevrilir. Buhara Pilavı servise hazırdır.
 
  • Canlı Para
    Pazartesi
    23:00
  • Takip
    Çarşamba
    23:00
  • Ankara'nın Dikmen'i
    Çarşamba
    20:00
  • Paşa Gönlüm
    Perşembe
    20:00
  • Küçük Ağa
    Salı
    20:00
  • Çalıkuşu
    Cumartesi
    23:00
  • Arkadaşım Hoşgeldin
    Perşembe
    22:30
  • Yalan Dünya
    Cuma
    20:00
  • Arka Sokaklar
    Cumartesi
    20:00
  • Galip Derviş
    Pazar
    23:00
  • Güneşi Beklerken
    Pazar
    20:00
Yükleniyor!