Burmalı Amasya Çöreği tarifi / Mutfağım / Program / Haberler / Kanal D / İzle

HABERLER

selector
TÜM DİZİLER
  • Güllerin Savaşı
  • Kurtlar Vadisi Pusu
  • Anasının Oğlu
  • Ulan İstanbul
  • Ankara'nın Dikmen'i
  • Arka Sokaklar
  • Galip Derviş
  • Güneşi Beklerken
  • Küçük Ağa
TÜM PROGRAMLAR
  • Alabora
  • Sahurdan Kalplere
  • Çarkıfelek
  • Şansa Davet
  • 112 Acil
  • Canlı Canlı
  • Canlı Para
  • Takip
  • Arkadaşım Hoşgeldin
  • Pazar Gezmesi
  • Beyaz Show
  • Doktorum
  • Evim Şahane
  • Ben Bilmem Eşim Bilir
  • Mutfağım
  • Ana Haber Bülteni
  • Günaydın
  • Abbas Güçlü ile Genç Bakış
  • Magazin D
TÜM HABERLER
  • "Oyuncu Video" Yayında
    oyuncu.com, ‘oyuncu video’ portalını, kullanıcılarına sundu.
  • Ulan İstanbul tüm bölümler
  • Acı Biber oyunu iPhone'da
  • Güllerin Savaşı tüm bölümler
  • Trendy Kent ile kendi şehrini kur
GÜNÜN EN ÇOK İZLENEN VİDEOLARI
TÜM VİDEOLAR
  • Güllerin Savaşı
    4.Bölüm Fragmanı - 2
    (54.098 kez izlendi!)
  • Güllerin Savaşı
    4.Bölüm Fragmanı
    (14.622 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    33. Bölüm
    (3.704 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    32. Bölüm
    (5.291 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    7.Bölüm Fragmanı - 2
    (287.640 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    7.Bölüm Fragmanı
    (149.542 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    6.Bölüm
    (525.846 kez izlendi!)
  • Alabora
    6.Bölüm
    (269.360 kez izlendi!)
  • Magazin D
    26.07.2014 / Magazin D
    (4.482 kez izlendi!)
  • Sahurdan Kalplere
    29. Bölüm
    (2.315 kez izlendi!)
Canlı Canlı
ANASININ OĞLU
  • site haritası
Sezon
Arası
  • YEMEK TARİFLERİ
  • VİDEOLAR
  • FOTOĞRAFLAR
  • HABERLER
  • ÖZETLER
HABERLER
TANITIMLAR
Burmalı Amasya Çöreği tarifi
Burmalı Amasya Çöreği tarifi
  • A
  • A
Amasya'nın yöresel tatlarından Burmalı Amasya Çöreği'nin tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kg un
1 paket yaş maya
3 ½  su bardağı ılık su
1 ½ tatlı kaşığı toz şeker
5 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
2 yemek kaşığı haşhaş
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı margarin
 
Yapılışı:
1 paket yaş maya, 1,5 tatlı kaşığı toz şeker, 5 tatlı kaşığı tuz bir kaba alınır. Üzerine 3,5 bardak su yavaş yavaş ilave edilir ve karıştırılır. 1 kilo un, elenerek hamurun malzemesine eklenir ve iyice yoğrulur, elde edilen yapışkan hamur yarım saat mayalanmaya bırakılır. 2 yemek kaşığı haşhaş, sıvıyağla karıştırarak macun kıvamına getirilir. 2’şer yemek kaşığı tereyağı ve margarin eritilir.
 
Mayalanan hamur, sıvıyağ yardımıyla 5 adet bezeye ayrılır. Bezeler kabaca açılır, aralarına 1 kaşık haşhaş, 2 kaşık dövülmüş ceviz içi, 2 kaşık da tereyağı-margarin, 1 kaşık da sıvıyağ gezdirilir ve iyice yedirilir. Hamurların altta kalan yüzüne sadece haşhaş ve az sıvıyağ sürülür. Elle açılıp ikiye katlanan hamurdan 5 santim eninde şeritler kesilir. Kabarması için üzerine parmak uçlarıyla bastırarak bükülür ve yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir. Üzerine 1 adet çırpılmış yumurta sürülür, enine dilimlenir ve önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirilir.
 
Burmalı Amasya Çöreği, servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

  • Alabora
    Cuma
    21:30
  • 112 Acil
    Perşembe
    23:15
  • Ulan İstanbul
    Pazartesi
    21:30
  • Canlı Canlı
    6 Ağustos
    21:45
  • Kurtlar Vadisi
    Eylül'de
  • Anasının Oğlu
    8 Ağustos
    20:00
  • Güllerin Savaşı
    Salı
    21:00
  • Çarkıfelek
    Yarın
    20:00
Yükleniyor!