Kaburga Dolması tarifi / Mutfağım / Program / Haberler / Kanal D / İzle

HABERLER

selector
TÜM DİZİLER
  • Güllerin Savaşı
  • Kurtlar Vadisi Pusu
  • Anasının Oğlu
  • Ulan İstanbul
  • Ankara'nın Dikmen'i
  • Arka Sokaklar
  • Galip Derviş
  • Güneşi Beklerken
  • Küçük Ağa
TÜM PROGRAMLAR
  • Alabora
  • Sahurdan Kalplere
  • Çarkıfelek
  • Şansa Davet
  • 112 Acil
  • Canlı Canlı
  • Canlı Para
  • Takip
  • Arkadaşım Hoşgeldin
  • Pazar Gezmesi
  • Beyaz Show
  • Doktorum
  • Evim Şahane
  • Ben Bilmem Eşim Bilir
  • Mutfağım
  • Ana Haber Bülteni
  • Günaydın
  • Abbas Güçlü ile Genç Bakış
  • Magazin D
TÜM HABERLER
  • "Oyuncu Video" Yayında
    oyuncu.com, ‘oyuncu video’ portalını, kullanıcılarına sundu.
  • Ulan İstanbul tüm bölümler
  • Acı Biber oyunu iPhone'da
  • Güllerin Savaşı tüm bölümler
  • Trendy Kent ile kendi şehrini kur
GÜNÜN EN ÇOK İZLENEN VİDEOLARI
TÜM VİDEOLAR
  • Ana Haber Bülteni
    30.07.2014 / Kanal D Ana Haber Bülteni
    (15 kez izlendi!)
  • Ana Haber Bülteni
    29.07.2014 / Kanal D Ana Haber Bülteni
    (02 kez izlendi!)
  • Ana Haber Bülteni
    28.07.2014 / Kanal D Ana Haber Bülteni
    (01 kez izlendi!)
  • Ana Haber Bülteni
    27.07.2014 / Kanal D Ana Haber Bülteni
    (01 kez izlendi!)
  • Ana Haber Bülteni
    26.07.2014 / Kanal D Ana Haber Bülteni
    (02 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    34. Bölüm
    (1.595 kez izlendi!)
  • Güllerin Savaşı
    4.Bölüm Fragmanı - 2
    (93.244 kez izlendi!)
  • Güllerin Savaşı
    4.Bölüm Fragmanı
    (20.295 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    33. Bölüm
    (4.388 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    32. Bölüm
    (5.758 kez izlendi!)
Canlı Canlı
ANASININ OĞLU
  • site haritası
Sezon
Arası
  • YEMEK TARİFLERİ
  • VİDEOLAR
  • FOTOĞRAFLAR
  • HABERLER
  • ÖZETLER
HABERLER
TANITIMLAR
Kaburga Dolması tarifi
Kaburga Dolması tarifi
  • A
  • A
Mardin'in yöresel tatlarından Kaburga Dolması'nın tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
1 adet kuzu kaburga
500 gr kuşbaşı kuzu eti
150 gr tereyağı
2 kase pirinç
3 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı karabiber
1 kase kavrulmuş badem
1 demet maydanoz
Isıya dayanıklı ip
İğne
 
Yapılışı:
Yarım kilo kuzu kuşbaşı et tencereye alınır. Üzerine 2 tatlı kaşığı tuz ekledikten sonra biraz da zeytinyağı koyulup kavrulur. Et kavrulurken ayrı bir tencereye bol sıcak su ilave edilir ve 2 kase pirinç yıkanmadan suyun içine eklenip haşlanır. Pirinç haşlandıktan sonra suyu süzülür ve kavrulan etin üzerine eklenir.  1 tatlı kaşığı karabiber serpilip dinlenmeye bırakılır.1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı karabiber karıştırılır ve kaburganın içi bu karışımla güzelce ovulur. Kuşbaşı kuzu eti ile hazırlanan pilav ile kaburganın içi doldurulur. Isıya dayanıklı ip ile (yorgan ipi) ağzı dikilip kapatılır. Kaburganın üzeri, nar gibi kızarması için domates salçası ve yoğurt sürülür.Tencerede 150 gr tereyağı eritilir ve kaburga dolması biraz kızartılır. Dolmanın üzerini geçecek kadar sıcak su eklenir ve yaklaşık 1 – 1 buçuk saat kısık ateşte pişirilir. Kaburga dolması pişince ortası açılır ve kıyılmış maydanoz ve kavrulmuş bademle süslenir.
 
Kaburga Dolması servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN
  • Alabora
    Cuma
    21:30
  • 112 Acil
    Perşembe
    23:15
  • Ulan İstanbul
    Pazartesi
    21:30
  • Canlı Canlı
    6 Ağustos
    21:45
  • Kurtlar Vadisi
    Eylül'de
  • Anasının Oğlu
    8 Ağustos
    20:00
  • Güllerin Savaşı
    Salı
    21:00
  • Çarkıfelek
    Bu Akşam
    20:00
Yükleniyor!