Kaburga Dolması tarifi / Mutfağım / Program / Haberler / Kanal D / İzle

HABERLER

selector
TÜM DİZİLER
  • Urfalıyam Ezelden
  • Benim Adım Gültepe
  • Hayat Yolunda
  • Şeref Meselesi
  • Poyraz Karayel
  • Kurtlar Vadisi Pusu
  • Küçük Ağa
  • Ulan İstanbul
  • Güllerin Savaşı
TÜM PROGRAMLAR
  • Cümbür Cemaat
  • Şansa Davet
  • Çarkıfelek
  • 112 Acil
  • Arkadaşım Hoşgeldin
  • Beyaz Show
  • Canlı Para
  • Takip
  • Pazar Gezmesi
  • Ana Haber Bülteni
  • Abbas Güçlü ile Genç Bakış
  • Ben Bilmem Eşim Bilir
  • Baba Haber Bülteni
  • Evim Şahane
  • Günaydın
  • Magazin D
TÜM HABERLER
  • "Oyuncu Video" Yayında
    oyuncu.com, ‘oyuncu video’ portalını, kullanıcılarına sundu.
  • Ulan İstanbul tüm bölümler
  • Acı Biber oyunu iPhone'da
  • Güllerin Savaşı tüm bölümler
  • Trendy Kent ile kendi şehrini kur
GÜNÜN EN ÇOK İZLENEN VİDEOLARI
TÜM VİDEOLAR
  • Ulan İstanbul
    19.Bölüm Fragmanı- Web Özel
    (24.949 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    19.Bölüm Fragmanı-2
    (27.596 kez izlendi!)
  • Şansa Davet
    10. Bölüm Fragmanı
    (341 kez izlendi!)
  • Pazar Gezmesi
    26 Ekim Pazar Fragman
    (155 kez izlendi!)
  • Alın Yazım
    41.Bölüm Fragmanı
    (9.512 kez izlendi!)
  • Arka Sokaklar
    Mangal partisi gümledi!
    (1.716 kez izlendi!)
  • Arka Sokaklar
    Hay şansıma ......!
    (400 kez izlendi!)
  • Arka Sokaklar
    Genç aşıklar yakalandılar!
    (379 kez izlendi!)
  • Arka Sokaklar
    Suriyeli aileye linç girişimi!
    (191 kez izlendi!)
  • Evim Şahane
    27 Ekim Pazartesi Fragman
    (1.833 kez izlendi!)
YALAN DÜNYA
ARKADAŞIM HOŞGELDİN
Sezon
Arası
  • YEMEK TARİFLERİ
  • VİDEOLAR
  • FOTOĞRAFLAR
  • HABERLER
  • ÖZETLER
HABERLER
TANITIMLAR
Kaburga Dolması tarifi
Kaburga Dolması tarifi
  • A
  • A
Mardin'in yöresel tatlarından Kaburga Dolması'nın tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
1 adet kuzu kaburga
500 gr kuşbaşı kuzu eti
150 gr tereyağı
2 kase pirinç
3 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı karabiber
1 kase kavrulmuş badem
1 demet maydanoz
Isıya dayanıklı ip
İğne
 
Yapılışı:
Yarım kilo kuzu kuşbaşı et tencereye alınır. Üzerine 2 tatlı kaşığı tuz ekledikten sonra biraz da zeytinyağı koyulup kavrulur. Et kavrulurken ayrı bir tencereye bol sıcak su ilave edilir ve 2 kase pirinç yıkanmadan suyun içine eklenip haşlanır. Pirinç haşlandıktan sonra suyu süzülür ve kavrulan etin üzerine eklenir.  1 tatlı kaşığı karabiber serpilip dinlenmeye bırakılır.1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı karabiber karıştırılır ve kaburganın içi bu karışımla güzelce ovulur. Kuşbaşı kuzu eti ile hazırlanan pilav ile kaburganın içi doldurulur. Isıya dayanıklı ip ile (yorgan ipi) ağzı dikilip kapatılır. Kaburganın üzeri, nar gibi kızarması için domates salçası ve yoğurt sürülür.Tencerede 150 gr tereyağı eritilir ve kaburga dolması biraz kızartılır. Dolmanın üzerini geçecek kadar sıcak su eklenir ve yaklaşık 1 – 1 buçuk saat kısık ateşte pişirilir. Kaburga dolması pişince ortası açılır ve kıyılmış maydanoz ve kavrulmuş bademle süslenir.
 
Kaburga Dolması servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN
  • Şeref Meselesi
    Yakında
  • Poyraz Karayel
    Yakında
  • Yalan Dünya
    Çarşamba
  • Urfalıyam Ezelden
    Pazar
    20:00
  • Hayat Yolunda
    Çarşamba
  • Kurtlar Vadisi Pusu
    Perşembe
    20:00
  • Küçük Ağa
    Salı
    20:00
  • Ulan İstanbul
    Pazartesi
    20:00
  • Güllerin Savaşı
    Cumartesi
    20:00
  • Arka Sokaklar
    Cuma
    20:00
  • Alın Yazım
    Hafta içi
    10:00
  • Galip Derviş
    Pazar
    23:00
  • Arkadaşım Hoşgeldin
    Cumartesi
    23:00
  • Şansa Davet
    Salı
    23:15
  • Cümbür Cemaat
    Hafta içi
    13:30
Yükleniyor!