Kaburga Dolması tarifi / Mutfağım / Program / Haberler / Kanal D / İzle

HABERLER

selector
TÜM DİZİLER
  • Şeref Meselesi
  • Benim Adım Gültepe
  • Bana Artık Hicran De
  • Kurtlar Vadisi Pusu
  • Poyraz Karayel
  • Urfalıyam Ezelden
  • Ulan İstanbul
  • Güllerin Savaşı
  • Alın Yazım
TÜM PROGRAMLAR
  • Yeni Sezon
  • Cümbür Cemaat
  • Özledim Seni
  • Şansa Davet
  • Çarkıfelek
  • 112 Acil
  • Arkadaşım Hoşgeldin
  • Beyaz Show
  • Canlı Para
  • Takip
  • Pazar Gezmesi
  • Ana Haber Bülteni
  • Abbas Güçlü ile Genç Bakış
  • Ben Bilmem Eşim Bilir
  • Baba Haber Bülteni
  • Evim Şahane
  • Günaydın
  • Magazin D
TÜM HABERLER
  • "Oyuncu Video" Yayında
    oyuncu.com, ‘oyuncu video’ portalını, kullanıcılarına sundu.
  • Ulan İstanbul tüm bölümler
  • Acı Biber oyunu iPhone'da
  • Güllerin Savaşı tüm bölümler
  • Trendy Kent ile kendi şehrini kur
GÜNÜN EN ÇOK İZLENEN VİDEOLARI
TÜM VİDEOLAR
  • Bana Artık Hicran De
    2. Bölüm
    (71.028 kez izlendi!)
  • Güllerin Savaşı
    11.Bölüm
    (802.988 kez izlendi!)
  • Benim Adım Gültepe
    4.Bölüm Fragmanı
    (180.820 kez izlendi!)
  • Evim Şahane
    22 Eylül Pazartesi Fragman
    (4.726 kez izlendi!)
  • Koca Kafalar Baba Haber Bülteni
    19.09.2014 Koca Kafalar Baba Haber Bülteni
    (334 kez izlendi!)
  • Koca Kafalar Baba Haber Bülteni
    18.09.2014 Koca Kafalar Baba Haber Bülteni
    (400 kez izlendi!)
  • Evim Şahane
    19.09.2014 / Evim Şahane
    (2.811 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Bin pişman oldu!
    (1.121 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Çarkıfelek ailenizden biri
    (1.469 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Çarkıfelek te dım dım yar
    (263 kez izlendi!)
ŞEREF MESELESİ
CÜMBÜR CEMAAT
Sezon
Arası
  • YEMEK TARİFLERİ
  • VİDEOLAR
  • FOTOĞRAFLAR
  • HABERLER
  • ÖZETLER
HABERLER
TANITIMLAR
Kaburga Dolması tarifi
Kaburga Dolması tarifi
  • A
  • A
Mardin'in yöresel tatlarından Kaburga Dolması'nın tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
1 adet kuzu kaburga
500 gr kuşbaşı kuzu eti
150 gr tereyağı
2 kase pirinç
3 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı karabiber
1 kase kavrulmuş badem
1 demet maydanoz
Isıya dayanıklı ip
İğne
 
Yapılışı:
Yarım kilo kuzu kuşbaşı et tencereye alınır. Üzerine 2 tatlı kaşığı tuz ekledikten sonra biraz da zeytinyağı koyulup kavrulur. Et kavrulurken ayrı bir tencereye bol sıcak su ilave edilir ve 2 kase pirinç yıkanmadan suyun içine eklenip haşlanır. Pirinç haşlandıktan sonra suyu süzülür ve kavrulan etin üzerine eklenir.  1 tatlı kaşığı karabiber serpilip dinlenmeye bırakılır.1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı karabiber karıştırılır ve kaburganın içi bu karışımla güzelce ovulur. Kuşbaşı kuzu eti ile hazırlanan pilav ile kaburganın içi doldurulur. Isıya dayanıklı ip ile (yorgan ipi) ağzı dikilip kapatılır. Kaburganın üzeri, nar gibi kızarması için domates salçası ve yoğurt sürülür.Tencerede 150 gr tereyağı eritilir ve kaburga dolması biraz kızartılır. Dolmanın üzerini geçecek kadar sıcak su eklenir ve yaklaşık 1 – 1 buçuk saat kısık ateşte pişirilir. Kaburga dolması pişince ortası açılır ve kıyılmış maydanoz ve kavrulmuş bademle süslenir.
 
Kaburga Dolması servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN
  • Şeref Meselesi
    Yakında
  • Poyraz Karayel
    Yakında
  • Urfalıyam Ezelden
    Yakında
  • Arka Sokaklar
    Cuma
    20:00
  • Güllerin Savaşı
    Cumartesi
    20:00
  • Bana Artık Hicran De
    Pazar
    20:00
  • Ulan İstanbul
    Pazartesi
    20:00
  • Küçük Ağa
    Salı
    20:00
  • Benim Adım Gültepe
    Çarşamba
    20:00
  • Kurtlar Vadisi Pusu
    Perşembe
    20:00
  • Alın Yazım
    Hafta içi
    10:00
  • Cümbür Cemaat
    Hafta içi
    13:30
  • Çarkıfelek
    Hafta içi
    17:00
  • Özledim Seni
    Hafta içi
    11:00
  • Şansa Davet
    Salı
    23:15
Yükleniyor!