Kiraz Yaprağı Sarması tarifi / Mutfağım / Program / Haberler / Kanal D / İzle

HABERLER

selector
TÜM DİZİLER
  • Güllerin Savaşı
  • Kurtlar Vadisi Pusu
  • Ulan İstanbul
  • Ankara'nın Dikmen'i
  • Arka Sokaklar
  • Galip Derviş
  • Güneşi Beklerken
  • Küçük Ağa
  • Paşa Gönlüm
TÜM PROGRAMLAR
  • Alabora
  • Sahurdan Kalplere
  • Çarkıfelek
  • Şansa Davet
  • 112 Acil
  • Canlı Canlı
  • Canlı Para
  • Takip
  • Arkadaşım Hoşgeldin
  • Pazar Gezmesi
  • Beyaz Show
  • Doktorum
  • Evim Şahane
  • Ben Bilmem Eşim Bilir
  • Mutfağım
  • Ana Haber Bülteni
  • Günaydın
  • 32. Gün
  • Abbas Güçlü ile Genç Bakış
TÜM HABERLER
  • "Oyuncu Video" Yayında
    oyuncu.com, ‘oyuncu video’ portalını, kullanıcılarına sundu.
  • Ulan İstanbul tüm bölümler
  • Acı Biber oyunu iPhone'da
  • Güllerin Savaşı tüm bölümler
  • Trendy Kent ile kendi şehrini kur
GÜNÜN EN ÇOK İZLENEN VİDEOLARI
TÜM VİDEOLAR
  • Çarkıfelek
    Heyecan dorukta!
    (01 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Beklenen an...
    (01 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Yarışmayı yarışmacılar sunarsa...
    (23 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Stüdyoda ortam gerildi!
    (14 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Nerde o eski bayramlar...
    (11 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    30. Bölüm
    (182 kez izlendi!)
  • Ana Haber Bülteni
    23.07.2014 / Kanal D Ana Haber Bülteni
    (728 kez izlendi!)
  • Alabora
    Yarışmacılara büyük sürpriz!
    (5.590 kez izlendi!)
  • Sahurdan Kalplere
    27.Bölüm
    (637 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Nazara karşı birebir!
    (1.066 kez izlendi!)
112 Acil
GÜLLERİN SAVAŞI
  • site haritası
Sezon
Arası
  • YEMEK TARİFLERİ
  • VİDEOLAR
  • FOTOĞRAFLAR
  • HABERLER
  • ÖZETLER
HABERLER
TANITIMLAR
Kiraz Yaprağı Sarması tarifi
Kiraz Yaprağı Sarması tarifi
  • A
  • A
Malatya'nın yöresel tatlarından Kiraz Yaprağı Sarması'nın tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
750 gr kiraz yaprağı
1 kase yarma (kırık buğday)
2 ½ kg yoğurt
2 kg kuru soğan
½ çay bardağı zeytinyağı
½ çay bardağı sıvıyağ
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı erik ekşisi veya nar ekşisi
1 yemek kaşığı tereyağı
 
Yapılışı:
1 kase yarma azar azar su dökülerek yoğrulur. Kiraz yaprakları kolay sarılması için sıcak suda biraz bekletilip süzülür. Yoğrulan iç iç kiraz yapraklarına sarılıp tencereye dizilir. (Asma yaprağından farklı olarak kiraz yaprağının kenarları içe katlanmaz) Üzerini geçmeyecek kadar su eklenir, yemek tabağı kapatılarak pişirilir. Pişen sarmaların suyu süzülür ve soğuk sudan geçirilir.2 kilo küçük küçük doğranmış soğan yarım çay bardağı zeytinyağında iyice pembeleşene kadar kavrulur. Ayrı bir tencereye 2 buçuk kilo un ve 4 yemek kaşığı un koyulup çırpılır. 1 buçuk litre su dökülüp devamlı karıştırılarak pişirilir. Koyulaşan meyanenin içine sarmalar atılır. Üzerine dolu dolu 1 yemek kaşığı kavrulmuş soğandan konur. 2 yemek kaşığı erik ekşisi veya nar ekşisi konur. Bir iki taşım daha kaynatılır.Servis tenceresine boşaltılan yemeğin üzerine  kalan soğanlar konur.
 
Kiraz Yaprağı Sarması servise hazırdır.


  • Alabora
    Cuma
    21:30
  • 112 Acil
    Bu Akşam
    21:45
  • Ulan İstanbul
    Pazartesi
    21:30
  • Canlı Canlı
    6 Ağustos
    21:45
  • Kurtlar Vadisi
    Eylül'de
  • Güllerin Savaşı
    Salı
    21:00
  • Çarkıfelek
    Bu Akşam
    20:00
  • Güneşi Beklerken
    Pazar
    20:00
Yükleniyor!