Kiraz Yaprağı Sarması tarifi / Mutfağım / Program / Haberler / Kanal D / İzle

HABERLER

selector
TÜM DİZİLER
  • Paşa Gönlüm
  • Ankara'nın Dikmen'i
  • Arka Sokaklar
  • Çalıkuşu
  • Galip Derviş
  • Güneşi Beklerken
  • Küçük Ağa
  • Yalan Dünya
TÜM PROGRAMLAR
  • Takip
  • Canlı Para
  • Arkadaşım Hoşgeldin
  • Pazar Gezmesi
  • Kaynana Gelin Seda'ya Gelin
  • Beyaz Show
  • Doktorum
  • Evim Şahane
  • Ben Bilmem Eşim Bilir
  • Mutfağım
  • Ana Haber Bülteni
  • Günaydın
  • 32. Gün
  • Abbas Güçlü ile Genç Bakış
  • Magazin D
  • Bana Her Şey Yakışır
  • Baba Haber Bülteni
  • İyi Beslen Mutlu Yaşa
TÜM HABERLER
  • "Oyuncu Video" Yayında
    oyuncu.com, ‘oyuncu video’ portalını, kullanıcılarına sundu.
  • Ankara'nın Dikmen'i 6. bölüm yayında!
  • Acı Biber oyunu iPhone'da
  • Paşa Gönlüm, yakında Kanal D'de
  • Trendy Kent ile kendi şehrini kur
GÜNÜN EN ÇOK İZLENEN VİDEOLARI
TÜM VİDEOLAR
  • Arka Sokaklar
    326.Bölüm
    (110.701 kez izlendi!)
  • Magazin D
    19.04.2014 / Magazin D
    (1.000 kez izlendi!)
  • Beyaz Show
    18.04.2014 / Beyaz Show
    (70.626 kez izlendi!)
  • Beyaz Show
    3 günlük ömrünüz kalsa?
    (9.315 kez izlendi!)
  • Beyaz Show
    Vine 16. Bölüm
    (9.063 kez izlendi!)
  • Beyaz Show
    Beyaz Showda görmedikleriniz
    (13.641 kez izlendi!)
  • Beyaz Show
    Sıla - Beyaz Vaziyetler şarkısı
    (116.767 kez izlendi!)
  • Beyaz Show
    Sıladan Beyaza sürpriz şarkı
    (56.635 kez izlendi!)
  • Beyaz Show
    Şevket Çoruh ölmez
    (22.984 kez izlendi!)
  • Beyaz Show
    Bu düet çok konuşulur
    (8.327 kez izlendi!)
TAKİP
PAŞA GÖNLÜM
  • site haritası
Hafta İçi Her Gün
11:00
  • YEMEK TARİFLERİ
  • VİDEOLAR
  • FOTOĞRAFLAR
  • HABERLER
  • ÖZETLER
HABERLER
TANITIMLAR
Kiraz Yaprağı Sarması tarifi
Kiraz Yaprağı Sarması tarifi
  • A
  • A
Malatya'nın yöresel tatlarından Kiraz Yaprağı Sarması'nın tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
750 gr kiraz yaprağı
1 kase yarma (kırık buğday)
2 ½ kg yoğurt
2 kg kuru soğan
½ çay bardağı zeytinyağı
½ çay bardağı sıvıyağ
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı erik ekşisi veya nar ekşisi
1 yemek kaşığı tereyağı
 
Yapılışı:
1 kase yarma azar azar su dökülerek yoğrulur. Kiraz yaprakları kolay sarılması için sıcak suda biraz bekletilip süzülür. Yoğrulan iç iç kiraz yapraklarına sarılıp tencereye dizilir. (Asma yaprağından farklı olarak kiraz yaprağının kenarları içe katlanmaz) Üzerini geçmeyecek kadar su eklenir, yemek tabağı kapatılarak pişirilir. Pişen sarmaların suyu süzülür ve soğuk sudan geçirilir.2 kilo küçük küçük doğranmış soğan yarım çay bardağı zeytinyağında iyice pembeleşene kadar kavrulur. Ayrı bir tencereye 2 buçuk kilo un ve 4 yemek kaşığı un koyulup çırpılır. 1 buçuk litre su dökülüp devamlı karıştırılarak pişirilir. Koyulaşan meyanenin içine sarmalar atılır. Üzerine dolu dolu 1 yemek kaşığı kavrulmuş soğandan konur. 2 yemek kaşığı erik ekşisi veya nar ekşisi konur. Bir iki taşım daha kaynatılır.Servis tenceresine boşaltılan yemeğin üzerine  kalan soğanlar konur.
 
Kiraz Yaprağı Sarması servise hazırdır.


  • Canlı Para
    Pazartesi
    23:00
  • Takip
    Çarşamba
    23:00
  • Ankara'nın Dikmen'i
    Çarşamba
    20:00
  • Paşa Gönlüm
    Perşembe
    20:00
  • Küçük Ağa
    Salı
    20:00
  • Çalıkuşu
    Cumartesi
    23:00
  • Arkadaşım Hoşgeldin
    Perşembe
    22:30
  • Yalan Dünya
    Cuma
    20:00
  • Arka Sokaklar
    Cumartesi
    20:00
  • Galip Derviş
    Pazar
    23:00
  • Güneşi Beklerken
    Pazar
    20:00
Yükleniyor!