Kiraz Yaprağı Sarması tarifi / Mutfağım / Program / Haberler / Kanal D / İzle

HABERLER

selector
TÜM DİZİLER
  • Hayat Yolunda
  • Şeref Meselesi
  • Benim Adım Gültepe
  • Bana Artık Hicran De
  • Kurtlar Vadisi Pusu
  • Poyraz Karayel
  • Urfalıyam Ezelden
  • Ulan İstanbul
  • Güllerin Savaşı
TÜM PROGRAMLAR
  • Yeni Sezon
  • Cümbür Cemaat
  • Özledim Seni
  • Şansa Davet
  • Çarkıfelek
  • 112 Acil
  • Arkadaşım Hoşgeldin
  • Beyaz Show
  • Canlı Para
  • Takip
  • Pazar Gezmesi
  • Ana Haber Bülteni
  • Abbas Güçlü ile Genç Bakış
  • Ben Bilmem Eşim Bilir
  • Baba Haber Bülteni
  • Evim Şahane
  • Günaydın
  • Magazin D
TÜM HABERLER
  • "Oyuncu Video" Yayında
    oyuncu.com, ‘oyuncu video’ portalını, kullanıcılarına sundu.
  • Ulan İstanbul tüm bölümler
  • Acı Biber oyunu iPhone'da
  • Güllerin Savaşı tüm bölümler
  • Trendy Kent ile kendi şehrini kur
GÜNÜN EN ÇOK İZLENEN VİDEOLARI
TÜM VİDEOLAR
  • Alın Yazım
    23.Bölüm
    (223 kez izlendi!)
  • Evim Şahane
    1 Ekim Salı Fragman
    (85 kez izlendi!)
  • Şansa Davet
    6. Bölüm
    (103 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Ne kaybetti?
    (213 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Çarkıfelekte kına gecesi
    (428 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Öyle bir enerji yayıldı ki...
    (29 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Aşk mı doğuyor?
    (63 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    İlker e sevgi seli
    (32 kez izlendi!)
  • Evim Şahane
    30.09.2014 / Evim Şahane
    (1.283 kez izlendi!)
  • Güllerin Savaşı
    13.Bölüm Fragmanı
    (82.488 kez izlendi!)
HAYAT YOLUNDA
CÜMBÜR CEMAAT
Sezon
Arası
  • YEMEK TARİFLERİ
  • VİDEOLAR
  • FOTOĞRAFLAR
  • HABERLER
  • ÖZETLER
HABERLER
TANITIMLAR
Kiraz Yaprağı Sarması tarifi
Kiraz Yaprağı Sarması tarifi
  • A
  • A
Malatya'nın yöresel tatlarından Kiraz Yaprağı Sarması'nın tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
750 gr kiraz yaprağı
1 kase yarma (kırık buğday)
2 ½ kg yoğurt
2 kg kuru soğan
½ çay bardağı zeytinyağı
½ çay bardağı sıvıyağ
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı erik ekşisi veya nar ekşisi
1 yemek kaşığı tereyağı
 
Yapılışı:
1 kase yarma azar azar su dökülerek yoğrulur. Kiraz yaprakları kolay sarılması için sıcak suda biraz bekletilip süzülür. Yoğrulan iç iç kiraz yapraklarına sarılıp tencereye dizilir. (Asma yaprağından farklı olarak kiraz yaprağının kenarları içe katlanmaz) Üzerini geçmeyecek kadar su eklenir, yemek tabağı kapatılarak pişirilir. Pişen sarmaların suyu süzülür ve soğuk sudan geçirilir.2 kilo küçük küçük doğranmış soğan yarım çay bardağı zeytinyağında iyice pembeleşene kadar kavrulur. Ayrı bir tencereye 2 buçuk kilo un ve 4 yemek kaşığı un koyulup çırpılır. 1 buçuk litre su dökülüp devamlı karıştırılarak pişirilir. Koyulaşan meyanenin içine sarmalar atılır. Üzerine dolu dolu 1 yemek kaşığı kavrulmuş soğandan konur. 2 yemek kaşığı erik ekşisi veya nar ekşisi konur. Bir iki taşım daha kaynatılır.Servis tenceresine boşaltılan yemeğin üzerine  kalan soğanlar konur.
 
Kiraz Yaprağı Sarması servise hazırdır.


  • Hayat Yolunda
    Ekim'de
  • Şeref Meselesi
    Yakında
  • Urfalıyam Ezelden
    Yakında
  • Poyraz Karayel
    Ekim'de
  • Benim Adım Gültepe
    Çarşamba
    20:00
  • Kurtlar Vadisi Pusu
    Perşembe
    20:00
  • Arka Sokaklar
    Cuma
    20:00
  • Güllerin Savaşı
    Cumartesi
    20:00
  • Ulan İstanbul
    Pazartesi
    20:00
  • Küçük Ağa
    Salı
    20:00
  • Bana Artık Hicran De
    Yakında
  • Alın Yazım
    Hafta içi
    10:00
  • Arkadaşım Hoşgeldin
    Ekim'de
  • 112 Acil
    Perşembe
    23:15
  • Cümbür Cemaat
    Hafta içi
    13:30
  • Çarkıfelek
    Hafta içi
    17:00
  • Şansa Davet
    Salı
    23:15
  • Özledim Seni
    Hafta içi
    11:00
Yükleniyor!