X
X

Kurşun Aşı tarifi

27.04.2012 Cuma 10:15 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Kayseri'nin yöresel tatlarından Kurşun Aşı'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
500 gr küçük küçük doğranmış dana eti
1 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı nohut
1 su bardağı yeşil mercimek
2 orta boy soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tutam karabiber
1 tutam kimyon
1 tutam nane
1 tutam kırmızı tozbiber
 
Yapılışı:
1 su bardağı ince bulgur sıcak su ile ıslatılıp yaklaşık 5 dakika dinlendirilir. 500 gr küçük küçük doğranmış dana eti 2 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı zeytinyağında kavrulur. 2 orta boy kusu soğan çok küçük doğranıp rengi dönen ete eklenir. 1 yemek kaşığı domates salçası ve 1 yemek kaşığı biber salçası soğanlar hafif diriliğini kaybedince ete eklenir. 1 tutam karabiber, kimyon, nane, tuz ve toz biber serpilir. 1 buçuk litre sıcak su etin üzerine ilave edilip köfteyoprulana kadar pişmeye bırakılır.Islatılan ince bulgur yoğurma kabına alınır . üzerine 1’er tatlı kaşığı tuz ve toz kırmızı biber eklenir. 2 yemek kaşığı da un ilave edilip 1 yumurta beyazı ile birlikte bulgura eklenir. Tüm malzemeler iyice özleşene kadar yoğrulur.Yapışmaması için avuç içi devamlı ıslatılarak nohut büyüklüğünde köfteler hazırlanır. 1 su bardağı önceden ıslatılmış nohut kaynayan ete ilave edilir. Nohutlar yumuşamaya yakınken önceden ıslatılmış yeşil mercimek de eklenir. Yaklaşık 10 dakika sonra da hazırlanan köfteler yemeğin içine ilave edilir. 5 dakika daha pişirilip ocaktan alınır.
 
Kurşun Aşı servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI