X
X

Kuzu Etli Terbiyeli Enginar tarifi

03.05.2012 Perşembe 10:09 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Aydın'ın yöresel tatlarından Kuzu Etli Terbiyeli Enginar'ın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
13 adet enginar çanağı
1 kg kuşbaşı kuzu eti
1 demet taze soğan
1 demet dereotu
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yumurta
1 limon
Tane karabiber
 
Yapılışı:
Kararmamaları için limonlu suda bekletilen enginar çanakları süzülür ve tencereye dizilir. Üzerini çıkmayacak kadar sıcak su ilave edilerek yumuşayıncaya kadar haşlanır.1 kg kuşbalı et kendi yağında suyunu çekene kadar kavrulur. 1 demet dereotu inceince kıyılır, 1 demet taze soğan ince ince doğranır. Taze soğanın yeşil saplı kısmından ve dereorundan yemeği süslemek için biraz ayrılır.Suyunu  çeken ete 1 çay bardağı zeytinyağı ile birlikte doğranan taze soğanlar eklenir. Taze soğanla birlikte sotelenen ete dereotu ve tane karabiber ve 1 çay kaşığı tuz ilave edilir. Enginar çanaklarının içine sotelenen et yerleştirilir. Tencereye yemeğin üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ilave edilerek pişmeye bırakılır.Terbiyesi için 1 yumurtanın sarısı limon suyu ile iyice çırpılır ve yemeğe ilave edilir. Yemek terbiyesi ile fazla kaynatılmaz, ocağın altı kapatılır.
 
Kuzu Etli Terbiyeli Enginar servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI