Malzemeler:
3 su bardağı köftelik bulgur
1 kg domates
2 baş sarmısak
1 ½ çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı biber salçası
1 tutam kimyon
1 limonun suyu
½ demet maydanoz
Aldığı kadar un
Tuz
Yapılışı:
3 su bardağı köftelik bulgur, 2 su bardağı ılık suyla birlikte şişmeye bırakılır.
1 kg domates rendelenir ve 1 buçuk çay bardağı sıvıyağla sotelenir. 2 baş sarmısak ayıklanıp ezilir, 2 yemek kaşığı biber salçasıyla birlikte domatesli sosun içine eklenir.
Şişen bulgurun üzerine bir tutam kimyon, biraz un, 2 çay kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı biber salçası konur. Bulgurlar birbirini tutana kadar köfte harcı yoğrulur. Harctan küçük parçalar kopartılır, elde yuvarlanıp üzerine bastırılarak yassı köfte topları yapılır. Tencere sıcak suyla doldurulur, 3 çay kaşığı tuz ve 1 limonun suyu ilave edilir. Köfteler kaynayan suyun içine yavaş yavaş bırakılır.
1 demet maydanoz ince ince kıyılır. Haşlanan köftelerin suyu süzülüp servis kabına alınır. Üzerine domates sosu dökülür, maydanozla süsülenir.
Sarmısaklı Köfte servise hazırdır.