Şekerbura tarifi / Mutfağım / Program / Haberler / Kanal D / İzle

HABERLER

selector
TÜM DİZİLER
  • Güllerin Savaşı
  • Kurtlar Vadisi Pusu
  • Anasının Oğlu
  • Ulan İstanbul
  • Ankara'nın Dikmen'i
  • Arka Sokaklar
  • Galip Derviş
  • Güneşi Beklerken
  • Küçük Ağa
TÜM PROGRAMLAR
  • Alabora
  • Sahurdan Kalplere
  • Çarkıfelek
  • Şansa Davet
  • 112 Acil
  • Canlı Canlı
  • Canlı Para
  • Takip
  • Arkadaşım Hoşgeldin
  • Pazar Gezmesi
  • Beyaz Show
  • Doktorum
  • Evim Şahane
  • Ben Bilmem Eşim Bilir
  • Mutfağım
  • Ana Haber Bülteni
  • Günaydın
  • Abbas Güçlü ile Genç Bakış
  • Magazin D
TÜM HABERLER
  • "Oyuncu Video" Yayında
    oyuncu.com, ‘oyuncu video’ portalını, kullanıcılarına sundu.
  • Ulan İstanbul tüm bölümler
  • Acı Biber oyunu iPhone'da
  • Güllerin Savaşı tüm bölümler
  • Trendy Kent ile kendi şehrini kur
GÜNÜN EN ÇOK İZLENEN VİDEOLARI
TÜM VİDEOLAR
  • Güllerin Savaşı
    4.Bölüm Fragmanı - 2
    (21.389 kez izlendi!)
  • Güllerin Savaşı
    4.Bölüm Fragmanı
    (6.314 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    33. Bölüm
    (1.780 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    32. Bölüm
    (4.382 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    7.Bölüm Fragmanı - 2
    (189.916 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    7.Bölüm Fragmanı
    (100.638 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    6.Bölüm
    (342.430 kez izlendi!)
  • Alabora
    6.Bölüm
    (249.472 kez izlendi!)
  • Magazin D
    26.07.2014 / Magazin D
    (4.130 kez izlendi!)
  • Sahurdan Kalplere
    29. Bölüm
    (2.218 kez izlendi!)
Canlı Canlı
ANASININ OĞLU
  • site haritası
Sezon
Arası
  • YEMEK TARİFLERİ
  • VİDEOLAR
  • FOTOĞRAFLAR
  • HABERLER
  • ÖZETLER
HABERLER
TANITIMLAR
Şekerbura tarifi
Şekerbura tarifi
  • A
  • A
Bakü'nün yöresel tatlarından Şekerbura'nın tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler
İçi için:
200 gr çekilmiş fındık
200 gr şeker
 
Hamuru için:
300 gr tereyağı
1 kg un
3 adet yumurta
1 bardak süt
Kaymak
Kuru maya
 
Yapılışı:
Bir kaseye alınan una maya eklendikten sonra yumurtaları kırılır. İki kaşık kaymak eklenir.  Oda sıcaklığında beklemiş tereyağıyla beraber harç yoğrulur ve hamur elde edilir. Hamur, üzeri kapatılarak dinlendirilirken fırın da önceden açılır.   Yarım kilo fındık içine yarım kilo şeker eklenir ve karıştırılır. Dinlenen hamurdan büyükçe bir parça koparılır, silindir haline getirilen hamur parçasından bir beze alınarak yuvarlanır. Minik beze oklavayla yavaş yavaş açılır . Bezenin ortasına fındıklı iç koyulduktan sonra bir poğaça gibi kapatılır. Son olarak şekerburanın üstü çentikler halinde sekillendirilir. Kapatılan şekerburalar tepsiye dizilir. 150 derecelik fırında pişmeye bırakılır.
 
Üstü kıtırlaşıncaya kadar pişen tatlımız servise hazırdır.
 
  • Alabora
    Cuma
    21:30
  • 112 Acil
    Perşembe
    23:15
  • Ulan İstanbul
    Pazartesi
    21:30
  • Canlı Canlı
    6 Ağustos
    21:45
  • Kurtlar Vadisi
    Eylül'de
  • Anasının Oğlu
    8 Ağustos
    20:00
  • Güllerin Savaşı
    Salı
    21:00
  • Çarkıfelek
    Yarın
    20:00
Yükleniyor!