X
X

Ayva Tatlısı Tarifi

13.12.2013 Cuma 12:44 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Bursa'nın yöresel tatlarından Ayva Tatlısı tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
4 ayva 
8 çay bardağı şeker
Karanfil 
1 çay bardağı su 

Üzeri için: 
1 su bardağı kırık kestane şekeri 
Yarım su bardağı süt 
1 çorba kaşığı şeker

Servis için: Kaymak

Yapılışı:
Ayvaların kabukları soyulup ikiye keilir. ayvaların çekirdek yatakları oyulup, çekirdekler ayıklanır. Ayvalar tencereye yerleştirilir. Her ayvanın üzerine 1 çay bardağı şeker dökülür. Ayvalara renk vermesi için tencereye ayva çekirdekleri yayılır. Bir kaç tanede karanfil atılıp 1 çay bardağı su gezdirilip kısık ateşte pişirilir. Üzeri için yarım bardak süt 1 kaşık şekerle kaynatılıp kırık kestane şekeri eklenir. Malzemelerin özleşmesi için blendırdan geçirilir. Servis tabağına alınan ayvaların üzerine kestane püresi yayılır. Kaymakla servis yapılır.

Tarifin videosunu izlemek için TIKLAYIN!

Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN  

MUTFAĞIM VİDEOLARI