Bakla Tavası tarifi / Mutfağım / Program / Haberler / Kanal D / İzle

HABERLER

selector
TÜM DİZİLER
  • Hayat Yolunda
  • Şeref Meselesi
  • Benim Adım Gültepe
  • Bana Artık Hicran De
  • Kurtlar Vadisi Pusu
  • Poyraz Karayel
  • Urfalıyam Ezelden
  • Ulan İstanbul
  • Güllerin Savaşı
TÜM PROGRAMLAR
  • Yeni Sezon
  • Cümbür Cemaat
  • Özledim Seni
  • Şansa Davet
  • Çarkıfelek
  • 112 Acil
  • Arkadaşım Hoşgeldin
  • Beyaz Show
  • Canlı Para
  • Takip
  • Pazar Gezmesi
  • Ana Haber Bülteni
  • Abbas Güçlü ile Genç Bakış
  • Ben Bilmem Eşim Bilir
  • Baba Haber Bülteni
  • Evim Şahane
  • Günaydın
  • Magazin D
TÜM HABERLER
  • "Oyuncu Video" Yayında
    oyuncu.com, ‘oyuncu video’ portalını, kullanıcılarına sundu.
  • Ulan İstanbul tüm bölümler
  • Acı Biber oyunu iPhone'da
  • Güllerin Savaşı tüm bölümler
  • Trendy Kent ile kendi şehrini kur
GÜNÜN EN ÇOK İZLENEN VİDEOLARI
TÜM VİDEOLAR
  • Alın Yazım
    23.Bölüm
    (01 kez izlendi!)
  • Evim Şahane
    1 Ekim Salı Fragman
    (09 kez izlendi!)
  • Şansa Davet
    6. Bölüm
    (43 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Ne kaybetti?
    (203 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Çarkıfelekte kına gecesi
    (395 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Öyle bir enerji yayıldı ki...
    (28 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Aşk mı doğuyor?
    (54 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    İlker e sevgi seli
    (26 kez izlendi!)
  • Evim Şahane
    30.09.2014 / Evim Şahane
    (1.241 kez izlendi!)
  • Güllerin Savaşı
    13.Bölüm Fragmanı
    (77.672 kez izlendi!)
HAYAT YOLUNDA
CÜMBÜR CEMAAT
Sezon
Arası
  • YEMEK TARİFLERİ
  • VİDEOLAR
  • FOTOĞRAFLAR
  • HABERLER
  • ÖZETLER
HABERLER
TANITIMLAR
Bakla Tavası tarifi
Bakla Tavası tarifi
  • A
  • A
Gaziantep'in yöresel tatlarından Bakla Tavası'nın tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
1 kg bakla
500 gr. kuzu eti
1 kg taze sarımsak
3 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı sade yağ ya da tereyağı
2 yemek kaşığı domates salçası
Yarım tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı toz şeker
Zeytinyağı
 
İsteğe göre:
Sarımsaklı yoğurt
 
YAPILIŞI:
1 kg. bakla yıkanıp, ayıklanır. Ayıklanan baklalar kararmaması için limonlu ve unlu suya atılır. 500 gr. kuzu eti tencerede bir süre sotelendikten sonra üzerine zeytinyağı ilave edilir. Bir süre daha kavrulan etlere 1 yemek kaşığı sade yağ ya da tereyağı eklenir. 3 adet kuru soğan yemeklik doğranır. Doğranan soğanlar, kavrulan etlere ilave edilerek güzelce karıştırılır. Limonlu unlu suda bekleyen baklalar süzülerek kavrulan et ve soğanlara eklenir. 1 kg. taze sarımsak yıkanıp, temizlenerek beyaz kısımları verev şekilde doğranır. (Yeşil kısımları yemeğe eklemiyoruz) Baklaların rengi dönmeye başlayınca su, biber salçası ve domates salçası eklenerek karıştırılır. Yemek isteğe göre sarımsaklı yoğurtla servis edilebilir.
 

  
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN
  • Hayat Yolunda
    Ekim'de
  • Şeref Meselesi
    Yakında
  • Urfalıyam Ezelden
    Yakında
  • Poyraz Karayel
    Ekim'de
  • Benim Adım Gültepe
    Çarşamba
    20:00
  • Kurtlar Vadisi Pusu
    Perşembe
    20:00
  • Arka Sokaklar
    Cuma
    20:00
  • Güllerin Savaşı
    Cumartesi
    20:00
  • Ulan İstanbul
    Pazartesi
    20:00
  • Küçük Ağa
    Salı
    20:00
  • Bana Artık Hicran De
    Yakında
  • Alın Yazım
    Hafta içi
    10:00
  • Arkadaşım Hoşgeldin
    Ekim'de
  • 112 Acil
    Perşembe
    23:15
  • Cümbür Cemaat
    Hafta içi
    13:30
  • Çarkıfelek
    Hafta içi
    17:00
  • Şansa Davet
    Salı
    23:15
  • Özledim Seni
    Hafta içi
    11:00
Yükleniyor!