X
X

Burdur Usulü Erişte tarifi

13.02.2013 Çarşamba 15:20 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Burdur'un yöresel tatlarından Burdur Usulü Erişte tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
8 avuç erişte
400 gr az tuzlu peynir
2 su bardağı ceviz
250 gr kaymak
100 gr tereyağı
 
Yapılışı:
Erişteler (Kişi başı 1 avuç  olarak ölçülür) 2 çay kaşığı tuz eklenmiş kaynayan suda ortalama 10 dakika haşlanır. Tereyağı ve kaymak eritilir. Cevizler dövülür, peynirler rendelenir ve cevizle birlikte harmanlanır. Fırın tepsisi cevizli peynirli harcın bir kısmı ile kaplanır. Erişteler ince bir tabaka halinde yayılır ve araları harçla kaplanarak kat kat yerleştirilir. En son kat da cevizli peynirli harçla kaplanıp üzerine tereyağı ve kaymak dökülür.
 
Burdur Usulü Erişte servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI