Çarşaf Böreği tarifi / Mutfağım / Program / Haberler / Kanal D / İzle

HABERLER

selector
TÜM DİZİLER
  • Güllerin Savaşı
  • Kurtlar Vadisi Pusu
  • Anasının Oğlu
  • Ulan İstanbul
  • Ankara'nın Dikmen'i
  • Arka Sokaklar
  • Galip Derviş
  • Güneşi Beklerken
  • Küçük Ağa
TÜM PROGRAMLAR
  • Alabora
  • Sahurdan Kalplere
  • Çarkıfelek
  • Şansa Davet
  • 112 Acil
  • Canlı Canlı
  • Canlı Para
  • Takip
  • Arkadaşım Hoşgeldin
  • Pazar Gezmesi
  • Beyaz Show
  • Doktorum
  • Evim Şahane
  • Ben Bilmem Eşim Bilir
  • Mutfağım
  • Ana Haber Bülteni
  • Günaydın
  • Abbas Güçlü ile Genç Bakış
  • Magazin D
TÜM HABERLER
  • "Oyuncu Video" Yayında
    oyuncu.com, ‘oyuncu video’ portalını, kullanıcılarına sundu.
  • Ulan İstanbul tüm bölümler
  • Acı Biber oyunu iPhone'da
  • Güllerin Savaşı tüm bölümler
  • Trendy Kent ile kendi şehrini kur
GÜNÜN EN ÇOK İZLENEN VİDEOLARI
TÜM VİDEOLAR
  • Çarkıfelek
    32. Bölüm
    (1.165 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    7.Bölüm Fragmanı - 2
    (47.599 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    7.Bölüm Fragmanı
    (28.523 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    6.Bölüm
    (85.694 kez izlendi!)
  • Alabora
    6.Bölüm
    (219.348 kez izlendi!)
  • Magazin D
    26.07.2014 / Magazin D
    (3.409 kez izlendi!)
  • Sahurdan Kalplere
    29. Bölüm
    (2.013 kez izlendi!)
  • Ana Haber Bülteni
    25.07.2014 / Kanal D Ana Haber Bülteni
    (4.084 kez izlendi!)
  • 112 Acil
    2. Bölüm Fragmanı
    (26.168 kez izlendi!)
  • Alabora
    7-8. Bölüm Fragmanı
    (64.181 kez izlendi!)
Canlı Canlı
ANASININ OĞLU
  • site haritası
Sezon
Arası
  • YEMEK TARİFLERİ
  • VİDEOLAR
  • FOTOĞRAFLAR
  • HABERLER
  • ÖZETLER
HABERLER
TANITIMLAR
Çarşaf Böreği tarifi
Çarşaf Böreği tarifi
  • A
  • A
Balıkesir'in yöresel tatlarından Çarşaf Böreği tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
500 gram kıyma
4 adet patates
2 adet soğan
1 tatlı kaşığı karabiber
¼ çay bardağı sıvı yağ
Hamuru için:
1 bardak su
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Üzeri için: 1 adet yumurta
1 çay bardağı su
½ çay bardağı sıvı yağ
 
Yapılışı:
Aldığı kadar un 1 bardak su ve 1 tatlı kaşığı tuz koyarak hamur yoğurulur ve dinlendirilir. 4 adet patates soyulup küp küp doğranır. 500 gram kıyma patateslerle bir kasede buluşturulur ve üzerine zeytinyağı dökülür. Doğranan 2 soğanda üzerlerine eklenip harmanlanır. Dinlenen hamur üç bezeye bölünür. Bezeler küçük açılıp üzerine yağ sürülür. Küçük açılan hamurlar sırayla önce yumrukla çekiştirerek sonrasında yağlanıp 2 veya 3 kişi tarafından  kenarlarından çekiştirilerek iyice açılır. Açılan yufkanın iki kenarına iç koyulup, iki taraflı yuvarlanarak sarılır. Kendi etrafında da sarılır. Ve tepsiye koyulur. Alternatif olarak açılan hamur çarşafa serilir iki kenarına iç harç koyulur ve çarşafın iki ucu kaldırılarak yufka yuvarlanarak sarılır. Diğer yufkada aynı şekilde hazırlanıp tepsideki böreğin etrafına sarılır. Bir yumurta iyice çırpılıp böreğin üzerine sürülür. Zeytinyağı ile su karıştırılıp hazırlanan sosta böreğe sürülüp fırında pişirilir.
 
Çarşaf böreği sunuma hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN
  • Alabora
    Cuma
    21:30
  • 112 Acil
    Perşembe
    23:15
  • Ulan İstanbul
    Pazartesi
    21:30
  • Canlı Canlı
    6 Ağustos
    21:45
  • Kurtlar Vadisi
    Eylül'de
  • Anasının Oğlu
    8 Ağustos
    20:00
  • Güllerin Savaşı
    Salı
    21:00
  • Çarkıfelek
    Yarın
    20:00
Yükleniyor!