Çiğ Köfte tarifi (Şanlıurfa) / Mutfağım / Program / Haberler / Kanal D / İzle

HABERLER

selector
TÜM DİZİLER
  • Güllerin Savaşı
  • Kurtlar Vadisi Pusu
  • Ulan İstanbul
  • Ankara'nın Dikmen'i
  • Arka Sokaklar
  • Galip Derviş
  • Güneşi Beklerken
  • Küçük Ağa
  • Paşa Gönlüm
TÜM PROGRAMLAR
  • Alabora
  • Sahurdan Kalplere
  • Çarkıfelek
  • Şansa Davet
  • 112 Acil
  • Canlı Canlı
  • Canlı Para
  • Takip
  • Arkadaşım Hoşgeldin
  • Pazar Gezmesi
  • Beyaz Show
  • Doktorum
  • Evim Şahane
  • Ben Bilmem Eşim Bilir
  • Mutfağım
  • Ana Haber Bülteni
  • Günaydın
  • 32. Gün
  • Abbas Güçlü ile Genç Bakış
TÜM HABERLER
  • "Oyuncu Video" Yayında
    oyuncu.com, ‘oyuncu video’ portalını, kullanıcılarına sundu.
  • Ulan İstanbul tüm bölümler
  • Acı Biber oyunu iPhone'da
  • Güllerin Savaşı tüm bölümler
  • Trendy Kent ile kendi şehrini kur
GÜNÜN EN ÇOK İZLENEN VİDEOLARI
TÜM VİDEOLAR
  • Çarkıfelek
    Nazara karşı birebir!
    (283 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    6.Bölüm Fragmanı
    (90.962 kez izlendi!)
  • Canlı Canlı
    1. Bölüm Fragmanı
    (1.908 kez izlendi!)
  • Güllerin Savaşı
    En romantik evlenme teklifi !
    (14.879 kez izlendi!)
  • Güllerin Savaşı
    Gülfem aşkına karşılık buluyor mu ?
    (2.894 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Büyük finalde büyük şok!
    (121 kez izlendi!)
  • Güllerin Savaşı
    Özür dileyeceksin !
    (612 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Kim doğru tahmin edecek?
    (68 kez izlendi!)
  • Güllerin Savaşı
    Salih ve Recep arasında ipler geriliyor
    (492 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Büyük Şok!
    (74 kez izlendi!)
112 Acil
GÜLLERİN SAVAŞI
  • site haritası
Sezon
Arası
  • YEMEK TARİFLERİ
  • VİDEOLAR
  • FOTOĞRAFLAR
  • HABERLER
  • ÖZETLER
HABERLER
TANITIMLAR
Çiğ Köfte tarifi (Şanlıurfa)
Çiğ Köfte tarifi (Şanlıurfa)
  • A
  • A
Şanlıurfa'nın yöresel tatlarından Çiğ Köfte tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
150 gr. yağsız kuzu eti 6 çay bardağı ince bulgur
5 adet taze soğan
1 adet acı kırmızı biber (bulunabiliyorsa kırmızı urfa biberi)
1 adet soğan
Yarım demet maydanoz
4 çay bardağı isot
2 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı salça
Kırık buz
 
Yapılışı:
İsot, tuz, karabiber ve yeni bahar bir kasede soğuk suyla karıştırılıp dinlenmeye bırakılır. Kuzu budundan yağsız, saf, sinirsiz seçilen %100 kırmızı et iri parçalara ayrılır. Kuşbaşı kesilen  et rondoda çekilir. Yoğurma tepsisine bulgur ve soğuk suda bekleyen isotlu baharat karışımı alınır. Bulgur, baharatlarla beraber yoğrulur. Taze ve kuru soğan ince ince kıyılır. Harca  kuru soğan, tuz ve bir yemek kaşığı salça koyulur. Kuvvetlice yoğrulan harca arada sırada kırık buz eklenir. Harç kıvamlanırken kıyılmış taze soğanlar eklenir ve yoğurmaya devam edilir. Harç kıvama geldiğinde şekillendirilen çiğköfteler isteğe bağlı olarak yeşilliklerin üzerinde servise sunulur.
 
  • Alabora
    Cuma
    21:30
  • 112 Acil
    Yarın
    21:45
  • Ulan İstanbul
    Pazartesi
    21:00
  • Canlı Canlı
    Ağustos
  • Kurtlar Vadisi
    Eylül'de
  • Güllerin Savaşı
    Salı
    21:00
  • Çarkıfelek
    Bu Akşam
    19:45
  • Güneşi Beklerken
    Pazar
    20:00
Yükleniyor!