Çiğ Köfte tarifi (Şanlıurfa) / Mutfağım / Program / Haberler / Kanal D / İzle

HABERLER

selector
TÜM DİZİLER
  • Urfalıyam Ezelden
  • Benim Adım Gültepe
  • Hayat Yolunda
  • Şeref Meselesi
  • Poyraz Karayel
  • Kurtlar Vadisi Pusu
  • Küçük Ağa
  • Ulan İstanbul
  • Güllerin Savaşı
TÜM PROGRAMLAR
  • Cümbür Cemaat
  • Şansa Davet
  • Çarkıfelek
  • 112 Acil
  • Arkadaşım Hoşgeldin
  • Beyaz Show
  • Canlı Para
  • Takip
  • Pazar Gezmesi
  • Ana Haber Bülteni
  • Abbas Güçlü ile Genç Bakış
  • Ben Bilmem Eşim Bilir
  • Baba Haber Bülteni
  • Evim Şahane
  • Günaydın
  • Magazin D
TÜM HABERLER
  • "Oyuncu Video" Yayında
    oyuncu.com, ‘oyuncu video’ portalını, kullanıcılarına sundu.
  • Ulan İstanbul tüm bölümler
  • Acı Biber oyunu iPhone'da
  • Güllerin Savaşı tüm bölümler
  • Trendy Kent ile kendi şehrini kur
GÜNÜN EN ÇOK İZLENEN VİDEOLARI
TÜM VİDEOLAR
  • Arkadaşım Hoşgeldin
    Sahnede büyük şok!
    (01 kez izlendi!)
  • Arkadaşım Hoşgeldin
    Model canlı performans
    (01 kez izlendi!)
  • Arkadaşım Hoşgeldin
    O ses!
    (01 kez izlendi!)
  • Arkadaşım Hoşgeldin
    Bu şarkı kimin?
    (01 kez izlendi!)
  • Magazin D
    25.10.2014 / Magazin D
    (698 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    19.Bölüm Fragmanı- Web Özel
    (54.689 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    19.Bölüm Fragmanı-2
    (74.647 kez izlendi!)
  • Arkadaşım Hoşgeldin
    26.Bölüm
    (01 kez izlendi!)
  • Şansa Davet
    10. Bölüm Fragmanı
    (882 kez izlendi!)
  • Pazar Gezmesi
    26 Ekim Pazar Fragman
    (601 kez izlendi!)
YALAN DÜNYA
ARKADAŞIM HOŞGELDİN
Sezon
Arası
  • YEMEK TARİFLERİ
  • VİDEOLAR
  • FOTOĞRAFLAR
  • HABERLER
  • ÖZETLER
HABERLER
TANITIMLAR
Çiğ Köfte tarifi (Şanlıurfa)
Çiğ Köfte tarifi (Şanlıurfa)
  • A
  • A
Şanlıurfa'nın yöresel tatlarından Çiğ Köfte tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
150 gr. yağsız kuzu eti 6 çay bardağı ince bulgur
5 adet taze soğan
1 adet acı kırmızı biber (bulunabiliyorsa kırmızı urfa biberi)
1 adet soğan
Yarım demet maydanoz
4 çay bardağı isot
2 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı salça
Kırık buz
 
Yapılışı:
İsot, tuz, karabiber ve yeni bahar bir kasede soğuk suyla karıştırılıp dinlenmeye bırakılır. Kuzu budundan yağsız, saf, sinirsiz seçilen %100 kırmızı et iri parçalara ayrılır. Kuşbaşı kesilen  et rondoda çekilir. Yoğurma tepsisine bulgur ve soğuk suda bekleyen isotlu baharat karışımı alınır. Bulgur, baharatlarla beraber yoğrulur. Taze ve kuru soğan ince ince kıyılır. Harca  kuru soğan, tuz ve bir yemek kaşığı salça koyulur. Kuvvetlice yoğrulan harca arada sırada kırık buz eklenir. Harç kıvamlanırken kıyılmış taze soğanlar eklenir ve yoğurmaya devam edilir. Harç kıvama geldiğinde şekillendirilen çiğköfteler isteğe bağlı olarak yeşilliklerin üzerinde servise sunulur.
 
  • Şeref Meselesi
    Yakında
  • Poyraz Karayel
    Yakında
  • Yalan Dünya
    Çarşamba
  • Urfalıyam Ezelden
    Pazar
    20:00
  • Hayat Yolunda
    Çarşamba
  • Kurtlar Vadisi Pusu
    Perşembe
    20:00
  • Küçük Ağa
    Salı
    20:00
  • Ulan İstanbul
    Pazartesi
    20:00
  • Güllerin Savaşı
    Cumartesi
    20:00
  • Arka Sokaklar
    Cuma
    20:00
  • Alın Yazım
    Hafta içi
    10:00
  • Galip Derviş
    Pazar
    23:00
  • Arkadaşım Hoşgeldin
    Cumartesi
    23:00
  • Şansa Davet
    Salı
    23:15
  • Cümbür Cemaat
    Hafta içi
    13:30
Yükleniyor!