Çiğ Köfte tarifi (Şanlıurfa) / Mutfağım / Program / Haberler / Kanal D / İzle

HABERLER

selector
TÜM DİZİLER
  • Güllerin Savaşı
  • Kurtlar Vadisi Pusu
  • Anasının Oğlu
  • Ulan İstanbul
  • Ankara'nın Dikmen'i
  • Arka Sokaklar
  • Galip Derviş
  • Güneşi Beklerken
  • Küçük Ağa
TÜM PROGRAMLAR
  • Alabora
  • Sahurdan Kalplere
  • Çarkıfelek
  • Şansa Davet
  • 112 Acil
  • Canlı Canlı
  • Canlı Para
  • Takip
  • Arkadaşım Hoşgeldin
  • Pazar Gezmesi
  • Beyaz Show
  • Doktorum
  • Evim Şahane
  • Ben Bilmem Eşim Bilir
  • Mutfağım
  • Ana Haber Bülteni
  • Günaydın
  • Abbas Güçlü ile Genç Bakış
  • Magazin D
TÜM HABERLER
  • "Oyuncu Video" Yayında
    oyuncu.com, ‘oyuncu video’ portalını, kullanıcılarına sundu.
  • Ulan İstanbul tüm bölümler
  • Acı Biber oyunu iPhone'da
  • Güllerin Savaşı tüm bölümler
  • Trendy Kent ile kendi şehrini kur
GÜNÜN EN ÇOK İZLENEN VİDEOLARI
TÜM VİDEOLAR
  • Güllerin Savaşı
    4.Bölüm Fragmanı - 2
    (5.211 kez izlendi!)
  • Güllerin Savaşı
    4.Bölüm Fragmanı
    (1.872 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    33. Bölüm
    (605 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    32. Bölüm
    (3.847 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    7.Bölüm Fragmanı - 2
    (150.510 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    7.Bölüm Fragmanı
    (81.426 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    6.Bölüm
    (264.040 kez izlendi!)
  • Alabora
    6.Bölüm
    (243.314 kez izlendi!)
  • Magazin D
    26.07.2014 / Magazin D
    (3.939 kez izlendi!)
  • Sahurdan Kalplere
    29. Bölüm
    (2.160 kez izlendi!)
Canlı Canlı
ANASININ OĞLU
  • site haritası
Sezon
Arası
  • YEMEK TARİFLERİ
  • VİDEOLAR
  • FOTOĞRAFLAR
  • HABERLER
  • ÖZETLER
HABERLER
TANITIMLAR
Çiğ Köfte tarifi (Şanlıurfa)
Çiğ Köfte tarifi (Şanlıurfa)
  • A
  • A
Şanlıurfa'nın yöresel tatlarından Çiğ Köfte tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
150 gr. yağsız kuzu eti 6 çay bardağı ince bulgur
5 adet taze soğan
1 adet acı kırmızı biber (bulunabiliyorsa kırmızı urfa biberi)
1 adet soğan
Yarım demet maydanoz
4 çay bardağı isot
2 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı salça
Kırık buz
 
Yapılışı:
İsot, tuz, karabiber ve yeni bahar bir kasede soğuk suyla karıştırılıp dinlenmeye bırakılır. Kuzu budundan yağsız, saf, sinirsiz seçilen %100 kırmızı et iri parçalara ayrılır. Kuşbaşı kesilen  et rondoda çekilir. Yoğurma tepsisine bulgur ve soğuk suda bekleyen isotlu baharat karışımı alınır. Bulgur, baharatlarla beraber yoğrulur. Taze ve kuru soğan ince ince kıyılır. Harca  kuru soğan, tuz ve bir yemek kaşığı salça koyulur. Kuvvetlice yoğrulan harca arada sırada kırık buz eklenir. Harç kıvamlanırken kıyılmış taze soğanlar eklenir ve yoğurmaya devam edilir. Harç kıvama geldiğinde şekillendirilen çiğköfteler isteğe bağlı olarak yeşilliklerin üzerinde servise sunulur.
 
  • Alabora
    Cuma
    21:30
  • 112 Acil
    Perşembe
    23:15
  • Ulan İstanbul
    Pazartesi
    21:30
  • Canlı Canlı
    6 Ağustos
    21:45
  • Kurtlar Vadisi
    Eylül'de
  • Anasının Oğlu
    8 Ağustos
    20:00
  • Güllerin Savaşı
    Salı
    21:00
  • Çarkıfelek
    Yarın
    20:00
Yükleniyor!