X
X

Çökertme Kababı tarifi

17.05.2012 Perşembe 09:35 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Muğla'nın yöresel tatlarından Çökertme Kababı'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
½ kg jülyen kesilmiş dana antrikot
 
Alternatif: ½ kg dana bonfile
 
Terbiyesi için:
1 soğan,
Zeytinyağı
2 büyük boy patates
4 su bardağı süzme yoğurt
13 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
Kırmızı toz biber
 
Yapılışı:
2 büyük boy patates yıkanır, soyulur ve kibrit şeklinde doğranır. Suda bekletilerek nişastası alınır, bol zeytinyağında kızartılır. 1 kuru soğan ve zeytinyağıyla terbiye edilen yarım kilo antrikot, altına su konan ızgarada pişirilir. 13 diş sarımsak dövülür, su ilave edilen süzme yoğurtla karıştırılır. Servis tabağının en altına kızarmış patatesler, üzerine sarımsaklı yoğurt, üzerine de etler yerleştirilir. 1 yemek kaşığı tereyağında kavrulan kırmızı toz biberli sos üzerine gezdirilir.
 
Bodrum’un meşhur Çökertme Kebabı, servise hazırdır.
 

  
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI