X
X

Domates Cacığı tarifi

21.05.2012 Pazartesi 10:41 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Kayseri'nin yöresel tatlarından Domates Cacığı'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kg kemikli kuzu eti
1 kg yeşil domates
3 domates
½ kg sivri biber
½ kg patlıcan
1 ½ çay bardağı bulgur
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı salça
1 diş sarımsak
Kırmızı toz biber
 
Yapılışı:
1 kilo kuzu eti yıkanıp düdüklü tencereye alınır, üzerine sıcak su ve tuz eklenip 15 dakika haşlanır. Patlıcanlar, kırmızı ve yeşil domatesler ile sivri biberler yemeklik doğranır, üzerine bir diş de sarımsak ilave edilir. Bir tencerede 2 yemek kaşığı tereyağına 1 yemek kaşığı salça ve 1 tatlı kaşığı toz biber eklenip kavrulur. Üzerine sebzeler, etler ve et suyu alınır. Bir buçuk çay bardağı bulgur ıslatılıp tencereye ilave edilir ve pişmeye bırakılır. Pişerken tuzu ilave edilir.
 
Sarımsaklı yoğurtla servis edilen Domates Cacığı, servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI