CANLI YAYIN
Malzemeler:
250 gr kuşbaşı kuzu eti
2 su bardağı buğday
1 su bardağı nohut
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Yapılışı:
250 gram kuşbaşı kuzu eti kendi yağında suyunu çekene kadar kavrulup 1’er yemek kaşığı tereyağı ve salça ile çevrilir. 1’er çay kaşığı kimyon, karabiber ve pul biberle lezzetlendirilir. Etin üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su dökülür ve et yumuşayana kadar 1-2 taşım kaynatılır. 2 su bardağı akşamdan ıslatılmış buğday ve 1 su bardağı nohut eklenip suyunu çekene kadar pişirilir.
Etli Nohutlu Dövme Pilavı hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN