Kaymaklı Bohça Tatlısı tarifi / Mutfağım / Program / Haberler / Kanal D / İzle

HABERLER

selector
TÜM DİZİLER
  • Güllerin Savaşı
  • Kurtlar Vadisi Pusu
  • Ulan İstanbul
  • Ankara'nın Dikmen'i
  • Arka Sokaklar
  • Galip Derviş
  • Güneşi Beklerken
  • Küçük Ağa
  • Paşa Gönlüm
TÜM PROGRAMLAR
  • Alabora
  • Sahurdan Kalplere
  • Çarkıfelek
  • Şansa Davet
  • 112 Acil
  • Canlı Canlı
  • Canlı Para
  • Takip
  • Arkadaşım Hoşgeldin
  • Pazar Gezmesi
  • Beyaz Show
  • Doktorum
  • Evim Şahane
  • Ben Bilmem Eşim Bilir
  • Mutfağım
  • Ana Haber Bülteni
  • Günaydın
  • 32. Gün
  • Abbas Güçlü ile Genç Bakış
TÜM HABERLER
  • "Oyuncu Video" Yayında
    oyuncu.com, ‘oyuncu video’ portalını, kullanıcılarına sundu.
  • Ulan İstanbul tüm bölümler
  • Acı Biber oyunu iPhone'da
  • Güllerin Savaşı tüm bölümler
  • Trendy Kent ile kendi şehrini kur
GÜNÜN EN ÇOK İZLENEN VİDEOLARI
TÜM VİDEOLAR
  • Çarkıfelek
    Nazara karşı birebir!
    (283 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    6.Bölüm Fragmanı
    (90.962 kez izlendi!)
  • Canlı Canlı
    1. Bölüm Fragmanı
    (1.908 kez izlendi!)
  • Güllerin Savaşı
    En romantik evlenme teklifi !
    (14.879 kez izlendi!)
  • Güllerin Savaşı
    Gülfem aşkına karşılık buluyor mu ?
    (2.894 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Büyük finalde büyük şok!
    (121 kez izlendi!)
  • Güllerin Savaşı
    Özür dileyeceksin !
    (612 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Kim doğru tahmin edecek?
    (68 kez izlendi!)
  • Güllerin Savaşı
    Salih ve Recep arasında ipler geriliyor
    (492 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Büyük Şok!
    (74 kez izlendi!)
112 Acil
GÜLLERİN SAVAŞI
  • site haritası
Sezon
Arası
  • YEMEK TARİFLERİ
  • VİDEOLAR
  • FOTOĞRAFLAR
  • HABERLER
  • ÖZETLER
HABERLER
TANITIMLAR
Kaymaklı Bohça Tatlısı tarifi
Kaymaklı Bohça Tatlısı tarifi
  • A
  • A
Bursa'nın yöresel tatlarından Kaymaklı Bohça Tatlısı tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
500 gr. un
1 paket kabartma tozu
1 yumurta
Kaymak
 
Şerbeti için;
4 bardak şeker
4 bardak su
½ limon
 
Yapılışı:
Şerbeti için 4 bardak şeker 4 bardak suyla 1-2 taşım kaynatılır. Yarım limon suyu eklenip biraz daha kaynatılır ve ocaktan alınıp ılınmaya bırakılır.
Hamur için; Yoğurma kabına yarım kilo un elenerek konulur. 1 paket kabartma tozu da üzerine elenip 1 tutam tuz serpilir. 1 yumurta kırılır. Azar azar su eklenerek kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulur. Kıvamını bulan hamur unlu zeminde orta kalınlıkta açılır. Enine boyuna 3 parmak genişliğinde şeritlere kesilerek kareler elde edilir. Her karenin ortasına birer tatlı kaşığından az kaymak yerleştirilip bohça şeklinde kapatılır. Yağsız fırın tepsisine dizilip 200 derecede sıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika hafif kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkınca 5 dakika dinlendirilir ve üzerine ılık şerbet dökülür.
 
Kaymaklı Bohça Tatlısı servise hazırdır.
 
  • Alabora
    Cuma
    21:30
  • 112 Acil
    Yarın
    21:45
  • Ulan İstanbul
    Pazartesi
    21:00
  • Canlı Canlı
    Ağustos
  • Kurtlar Vadisi
    Eylül'de
  • Güllerin Savaşı
    Salı
    21:00
  • Çarkıfelek
    Bu Akşam
    19:45
  • Güneşi Beklerken
    Pazar
    20:00
Yükleniyor!