Kaymaklı Bohça Tatlısı tarifi / Mutfağım / Program / Haberler / Kanal D / İzle

HABERLER

selector
TÜM DİZİLER
  • Güllerin Savaşı
  • Kurtlar Vadisi Pusu
  • Anasının Oğlu
  • Ulan İstanbul
  • Ankara'nın Dikmen'i
  • Arka Sokaklar
  • Galip Derviş
  • Güneşi Beklerken
  • Küçük Ağa
TÜM PROGRAMLAR
  • Alabora
  • Sahurdan Kalplere
  • Çarkıfelek
  • Şansa Davet
  • 112 Acil
  • Canlı Canlı
  • Canlı Para
  • Takip
  • Arkadaşım Hoşgeldin
  • Pazar Gezmesi
  • Beyaz Show
  • Doktorum
  • Evim Şahane
  • Ben Bilmem Eşim Bilir
  • Mutfağım
  • Ana Haber Bülteni
  • Günaydın
  • Abbas Güçlü ile Genç Bakış
  • Magazin D
TÜM HABERLER
  • "Oyuncu Video" Yayında
    oyuncu.com, ‘oyuncu video’ portalını, kullanıcılarına sundu.
  • Ulan İstanbul tüm bölümler
  • Acı Biber oyunu iPhone'da
  • Güllerin Savaşı tüm bölümler
  • Trendy Kent ile kendi şehrini kur
GÜNÜN EN ÇOK İZLENEN VİDEOLARI
TÜM VİDEOLAR
  • Ulan İstanbul
    Ceyhuna meydan dayağı !
    (01 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    Yalan, seni sevmediğim yalan...
    (01 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    Karlos dayak yiyor !
    (01 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    Yaren ve Karlos aşkı !
    (01 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    Bilinçaltım alt üst oldu !
    (01 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Zarftan ne çıkacak?
    (41 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Gergin bekleyiş...
    (11 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Bayrama özel iflas dansı
    (21 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Yarışmacıya büyük kolaylık
    (16 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Çarkıfelek te bayramlaşma
    (28 kez izlendi!)
Canlı Canlı
ANASININ OĞLU
  • site haritası
Sezon
Arası
  • YEMEK TARİFLERİ
  • VİDEOLAR
  • FOTOĞRAFLAR
  • HABERLER
  • ÖZETLER
HABERLER
TANITIMLAR
Kaymaklı Bohça Tatlısı tarifi
Kaymaklı Bohça Tatlısı tarifi
  • A
  • A
Bursa'nın yöresel tatlarından Kaymaklı Bohça Tatlısı tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
500 gr. un
1 paket kabartma tozu
1 yumurta
Kaymak
 
Şerbeti için;
4 bardak şeker
4 bardak su
½ limon
 
Yapılışı:
Şerbeti için 4 bardak şeker 4 bardak suyla 1-2 taşım kaynatılır. Yarım limon suyu eklenip biraz daha kaynatılır ve ocaktan alınıp ılınmaya bırakılır.
Hamur için; Yoğurma kabına yarım kilo un elenerek konulur. 1 paket kabartma tozu da üzerine elenip 1 tutam tuz serpilir. 1 yumurta kırılır. Azar azar su eklenerek kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulur. Kıvamını bulan hamur unlu zeminde orta kalınlıkta açılır. Enine boyuna 3 parmak genişliğinde şeritlere kesilerek kareler elde edilir. Her karenin ortasına birer tatlı kaşığından az kaymak yerleştirilip bohça şeklinde kapatılır. Yağsız fırın tepsisine dizilip 200 derecede sıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika hafif kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkınca 5 dakika dinlendirilir ve üzerine ılık şerbet dökülür.
 
Kaymaklı Bohça Tatlısı servise hazırdır.
 
  • Alabora
    Cuma
    21:30
  • 112 Acil
    Perşembe
    23:15
  • Ulan İstanbul
    Pazartesi
    21:30
  • Canlı Canlı
    6 Ağustos
    21:45
  • Kurtlar Vadisi
    Eylül'de
  • Anasının Oğlu
    8 Ağustos
    20:00
  • Güllerin Savaşı
    Salı
    21:00
  • Çarkıfelek
    Bu Akşam
    20:00
Yükleniyor!