X
X

Kış Tavası tarifi

18.01.2013 Cuma 12:26 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Adıyaman'ın yöresel tatlarından Kış Tavası tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
700 gram kuzu eti
2 adet soğan
6 diş sarımsak
1 kase patlıcan kurusu
1 kase domates kurusu
1 kase biber kurusu
1.5 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
¼ çay bardağı sıvı yağ
 
Yapılışı:
Yemeğimizin önce 2 soğanını yemeklik doğranır. Yıkanan 700 gram et yıkandıktan sonra kavurulmaya başlanır. Etler kavrulurken yazdan kurutulmuş patlıcanlar yıkanarak suyu süzülür. Acısının alınması için bir süre suda bekletilir. Kurutulmuş domatesler de sıcak suya konularak yumuşaması için bekletilir. Kurutulmuş biberler de su kaynatılan tencerede pişirilir. Kavrulan etlere bir miktar yağ ekleyerek doğranan iki soğanla birlikte kavurmaya devam edilir. Bu sırada suda bekleyen kuru sebzeler sudan çıkartılarak süzülür. Kavrulan et ve soğana birer tatlı kaşığı pul biber, karabiber, tuz ve 1.5 yemek kaşığı biber salçası eklenerek karıştırılarak pişirilir. İnce kıyılan 6 diş sarımsak kavrulan malzemeye eklenir. Son olarak suları süzülen kurutulmuş sebzeler etlere katılarak karıştırılarak pişirilir. Yemeğimizin üzerine biraz su ekleyerek pişirilir. Suyunu çeken yemeğimiz hazır.
 
Kış Tavası sunuma hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI