X
X

Köfteli Kuru Bamya tarifi

22.03.2013 Cuma 10:46 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Kastamonu'nun yöresel tatlarından Köfteli Kuru Bamya tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
500 gram dana kıyma
300 gram kuru bamya
1 çay tabağı un
1 adet soğan
1 adet limon
1 kaşık salça
2 tatlı kaşığı pul biber
2 kaşık zeytinyağı

1 çay kaşığı elma sirkesi
 
Yapılışı:
Kurutulmuş bamyalar kaynayan suda haşlanmaya başlanır. Üzerine 1 çay kaşığı elma sirkesi ve limon sıkılır. 500 gram kymanın üzerine 1 tatlı kaşığı pul biber ve tuz serpilir. Kıyma iyice yoğurulur. Kıymadan küçük köfteler yuvarlanıp un serpilen tepsiye koyulur. Haşlanan bamyaların suyu süzülür. 1 soğan yemeklik doğranır ve 1 kaşık zeytinyağı ile kavurulur. Üzerine 1 kaşık salça katılır, 1 tatlı kaşığı da pul biber serpilerek kavurlmaya devam edilir. Una bulanan köfteler de ayrı bir tencerede zeytinyağında kızartılır. Kavurulan soğan ve salçalara haşlanan bamyalar eklenir karıştırılır. Üzerine su ve birkaç dilim de limon koyulur pişirilmeye başlanır. Kızaran köftelerde bamyalarla karıştırılarak pişirilir.
 
Köfteli kuru bamya sunuma hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI