X
X

Lokma tarifi

13.05.2013 Pazartesi 11:13 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

İzmir'in yöresel tatlarından Lokma tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
3 su bardağı un
1 paket kuru maya
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı zeytinyağı
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3 bardak su
½ limon
Üzeri için:
1 yemek kaşığı tarçın
 
Yapılışı:
Üç su bardağı şeker ve üç bardak suya yarım limon sıkılarak şerbet kaynatılıp soğutulur.  Üç su bardağı una 1 paket kuru maya, 1 yumurta, şeker ve tuz eklenip yoğurulur. Su katılarak cıvık bir hamur elde edilir ve dinlendirilir.Hamur mayalanınca tencereye bol sıvı yağ dökülüp ısıtılır. Hamur parçaları alınır, yuvarlanıp ortası açılır ve cızırdayan yağda çevirilerek nar gibi kızartılır. Kızaran lokmalar şerbete batırılıp servis tabağına alınır ve üzerine tarçın serpilir.
 
Lokma sunuma hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI