Mercimekli Bükme tarifi / Mutfağım / Program / Haberler / Kanal D / İzle

HABERLER

selector
TÜM DİZİLER
  • Güllerin Savaşı
  • Kurtlar Vadisi Pusu
  • Anasının Oğlu
  • Ulan İstanbul
  • Ankara'nın Dikmen'i
  • Arka Sokaklar
  • Galip Derviş
  • Güneşi Beklerken
  • Küçük Ağa
TÜM PROGRAMLAR
  • Alabora
  • Sahurdan Kalplere
  • Çarkıfelek
  • Şansa Davet
  • 112 Acil
  • Canlı Canlı
  • Canlı Para
  • Takip
  • Arkadaşım Hoşgeldin
  • Pazar Gezmesi
  • Beyaz Show
  • Doktorum
  • Evim Şahane
  • Ben Bilmem Eşim Bilir
  • Mutfağım
  • Ana Haber Bülteni
  • Günaydın
  • Abbas Güçlü ile Genç Bakış
  • Magazin D
TÜM HABERLER
  • "Oyuncu Video" Yayında
    oyuncu.com, ‘oyuncu video’ portalını, kullanıcılarına sundu.
  • Ulan İstanbul tüm bölümler
  • Acı Biber oyunu iPhone'da
  • Güllerin Savaşı tüm bölümler
  • Trendy Kent ile kendi şehrini kur
GÜNÜN EN ÇOK İZLENEN VİDEOLARI
TÜM VİDEOLAR
  • Güllerin Savaşı
    4.Bölüm Fragmanı - 2
    (38.469 kez izlendi!)
  • Güllerin Savaşı
    4.Bölüm Fragmanı
    (11.032 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    33. Bölüm
    (2.748 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    32. Bölüm
    (4.824 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    7.Bölüm Fragmanı - 2
    (243.252 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    7.Bölüm Fragmanı
    (126.922 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    6.Bölüm
    (442.146 kez izlendi!)
  • Alabora
    6.Bölüm
    (259.910 kez izlendi!)
  • Magazin D
    26.07.2014 / Magazin D
    (4.325 kez izlendi!)
  • Sahurdan Kalplere
    29. Bölüm
    (2.252 kez izlendi!)
Canlı Canlı
ANASININ OĞLU
  • site haritası
Sezon
Arası
  • YEMEK TARİFLERİ
  • VİDEOLAR
  • FOTOĞRAFLAR
  • HABERLER
  • ÖZETLER
HABERLER
TANITIMLAR
Mercimekli Bükme tarifi
Mercimekli Bükme tarifi
  • A
  • A
Konya'nın yöresel tatlarından Mercimekli Bükme tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
3 su bardağı mercimek
2 yemek kaşığı tereyağı
1 demet maydanoz
1 su bardağı tahin
1 ½ su bardağı sıvı yağ
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı yoğurt
 
Hamuru için;
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
½ su bardağı sıvı yağ
½ limon
Nişasta
Aldığı kadar un
 
Yapılışı:
Hamuru için;
2 adet yumurta, 1 su bardağı soğuk süt, yarım limonun suyu ve yarım su bardağı sıvı yağ ve 1 tutam tuz; aldığı kadar unla birlikte kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulur. Bezelere ayrılan hamur,  “buzdolabında” 1-2 saat dinlendirilir.
 
İçi için; 3 su bardağı haşlanmış mercimek 2 yemek kaşığı tereyağında hafif ezilerek kavrulur. 1 demet maydanoz ince ince kıyılıp kavrulan mercimeklere eklenir. Mercimekli iç ocaktan alınır, pul biber ve tuzla lezzetlendirilir. Yarım çay bardağı sıvıyağ dökülüp harmanlanır. Hamurlar açılana kadar soğutulur.
1 su bardağı tahin 1 buçuk su bardağı sıvı  yağ ile karıştırılır. Hamurları açmak için, un ve nişasta harmanlanır. Her beze tepsi büyüklüğünde incecik açılır ve üzerine tahin ve yağ karışımı sürülür.
Hamurların kenarları ortada birleştirilerek zarf gibi katlanır. Mercimekli harç dikdörtgen yufkaya yerleştirlir ve sarılıp yağlı tepsiye yerleştirilir.
1 yumurta sarısı, 2 yemek kaşığı yumurta ve 3-4 yemek kaşığı sıvıyağ birlikte çırpılır ve tepsideki yufkaların üzerine sürülür. İkram; önceden 180 derecede ısıtılmış fırında pişmeye bırakılır.
 
Mercimekli Bükme servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN
  • Alabora
    Cuma
    21:30
  • 112 Acil
    Perşembe
    23:15
  • Ulan İstanbul
    Pazartesi
    21:30
  • Canlı Canlı
    6 Ağustos
    21:45
  • Kurtlar Vadisi
    Eylül'de
  • Anasının Oğlu
    8 Ağustos
    20:00
  • Güllerin Savaşı
    Salı
    21:00
  • Çarkıfelek
    Yarın
    20:00
Yükleniyor!