X
X

Peynirli Poğaça tarifi (Malatya)

30.10.2012 Salı 14:32 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Malatya'nın yöresel tatlarından Peynirli Poğaça tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
250 gr. lor peyniri
1 demet maydanoz
1 paket margarin
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
Çörekotu

 
Yapılışı:
250 gr. lor peyniri derin bir kabın içine alınır. Maydanozların yaprakları ayıklanıp doğranır ve peynirin üzerine eklenir.
Hamuru için; yoğurma kabına oda sıcaklığında bir paket margarin alınır, üzerine bir dolu çay bardağı kaymaksız yoğurt ve 1 çay bardağı sıvıyağ ilave edilip bir bütün yumurta ve bir yumurtanın akı konulur. Sarısı üzerine sürülmek üzere saklanır. Azar azar un dökülerek biraz yoğrulur. Ardından 1 tutam tuz serpilip 1 paket kabartma tozu eklenip ele yapışmayan bir kıvama gelene kadar hamur yoğrulur. Hamur yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine el ayası yardımıyla yayılır. Lorlu iç tüm hamurun üzerine eşit şekilde döşenip hamur sarılır. Üzerine yumurta sarısı sürülüp çörek otu serpilir. Biraz dinlendirilip 180-200 derecedeki fırında pişirilir. Fırından çıktıktan sonra biraz ılınması beklenip dilimlenir.
 
Peynirli Poğaça servise hazırdır.
 

MUTFAĞIM VİDEOLARI