X
X

Purov Mantısı Tarifi

25.10.2013 Cuma 13:11 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Kayseri'nin yöresel tatlarından Purov Mantısı tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
3 Su bardağı un
Aldığı kadar su
1 adet Yumurta
1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için:
150gr teneke peynir
1 adet soğan

Sosu için:
1 Çorba kaşığı domates salçası
1 Çorba kaşığı biber salçası

Yapılışı:
Hamuru için, 3 su bardağı un, 1 yumurta, 1 tatlı kaşığı tuz, aldığı kadar su karıştırılıp yoğurulur. Sert bir hamur elde edilir. Hamur bezelere ayrılıp oklava ile açılır. Kareler şeklinde kesilir. İç malzemesi için teneke peyniri, rendelenip suyu süzülmüş beyaz soğan, kıyılmış maydanoz, kırmızıbiber eklenir ve karıştırılır. Hamurların içine harç eklenip üçgen şeklinde kapatılır. Mantılar tepsiye sırt sırta dizilir ve ocağın üstünde pişirilir. Bir tencerede domates ve biber salçası az yağ ile kavrularak açılır. 2 su bardağı su eklenip kaynatılır. Kızaran mantılar salçalı suyun içine atılıp 5 dakika bekletilir. İsteğe bağlı olarak yoğurt eklenir. Üzerine Yağ gezdirilip servis yapılır.

Tarifin videosunu izlemek için TIKLAYIN!

Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI