X
X

Şeftali Tatlısı tarifi

19.06.2012 Salı 15:06 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Aydın'ın yöresel tatlarından Şeftali Tatlısı'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:

2 adet yumurta
1 paket margarin
1 su bardağı toz şeker
½ paket kabartma tozu
1 fincan sıvıyağ
Alabildiği kadar un
1 çay bardağı şeftali suyu
½ çay kaşığı kırmızı gıda boyası
Taze nane
Kreması için:
½ lt süt
50 gr margarin
6 yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı toz şeker
Yapılışı:
Yoğurma kabına 2 adet yumurta kırılır, üzerine 1 paket margarin, 1 su bardağı toz şeker, yarım paket kabartma tozu, 1 fincan sıvıyağ eklenir ve karıştırılır. Alabildiği kadar unla yoğrulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanır, yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir, 200 derecede üzeri kızarana dek pişirilir. Kreması için 50 gram margarin eritilir, üzerine yarım litre süt, 6’şar yemek kaşığı un ve toz şeker ilave edilir, sürekli karıştırılarak pişirilir. Fırından çıkan kurabiyelerin içleri çay kaşığıyla oyulur. İki kurabiye, aralarına krema doldurularak üst üste yapıştırılır. Yarım çay kaşığı kırmızı gıda boyası, 1 çay bardağı şeftali suyuyla karıştırılır. Kurabiyeler kırmızı gıda boyasıyla boyanır, toz şekere bulanır, üzerine birer taze nane yaprağı koyularak şekli verilir.
Şeftali Tatlısı, servise hazırdır.


MUTFAĞIM VİDEOLARI