X
X

Taş Ekmeği tarifi

24.01.2013 Perşembe 17:18 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Diyarbakır'ın yöresel tatlarından Taş Ekmeği tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler: 
Hamuru için: 
500 gram un 
4 yumurta 
1 bardak süt 
1 tatlı kaşığı yaş maya 
1 tatlı kaşığı şeker 
Şerbeti için: 
2 bardak şeker 
2 bardak su 
½ limon
 
Üzeri için: 

1 kase pekmez 
1 kase ceviz 
1 kase şeker
 
Yapılışı:
500 gram una suda eritilen 1 tatlı kaşığı yaş maya, 1 tatlı kaşığı şeker eklenir, üzerlerine 1 bardak süt katılıp ve 1 yumurta kırılarak çırpılarak karıştırılır. Mayalanması için dinlendirilen akışkan hamur yağsız tavada pişirilerek krep yapılır. Pişen krepler çırpılmış yumurtaya bulanarak yağda kızartılır. İki tarafı da kızaran yumurtalı krepler iki bardak şeker ve iki bardak suyu kaynatarak hazırlanıp soğutulan şerbete batırılır. Şerbeti çeken kreplerin arasına dişe gelecek şekilde öğütülen cevizle serilir. Krepler üst üste dizilerek arası cevizle doldurulur.
 
Taş ekmeği sunuma hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI