X
X

Zeytinyağlı Karalahana Dolması tarifi (Trabzon)

02.01.2013 Çarşamba 14:42 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Trabzon'un yöresel tatlarından Zeytinyağlı Karalahana Dolması tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
3 demet karalahana
2 su bardağı pirinç
2 adet kuru soğan
2 adet domates
1 paket dolmalık fıstık
1 paket kuş üzümü
1 demet taze nane
1 çay bardağı zeytinyağı
1 limon
 
Yapılışı:
2 adet kuru soğan küçük küçük doğranır. 1 çay bardağı zeytinyağında diriliğini kaybedene kadar kavrulur. 1’er paket dolmalık fıstık ve kuş üzümü  eklenip sotelenir ve 2 su bardağı pirinç ilave edilir. 2 adet rendelenmiş domates eklenip biraz daha sotelenir ve ocaktan alınır. 1 demet taze nane küçük küçük kıyılıp dolma içine ilave edilir, arzuya göre tuz serpilir ve dolma içi güzelce harmanlanır. Lahana yaprakları enine sarılacak şekilde dolma içi ile buluşturulup sarılır. Tencereye dizilir. Üzerine çıkmayacak kadar su ile birlikte pişirilir. Sosu için; 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 limonun suyu ve bir tutam tuzla birlikte karıştırılıp pişen dolmanın üzerine gezdirilir.
 
Zeytinyağlı Karalahana Dolması servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI