X
X

Zeytinyağlı Karalahana Sarması tarifi

13.03.2013 Çarşamba 16:15 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Rize'nin yöresel tatlarından Zeytinyağlı Karalahana Sarması tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
2 demet karalahana
3 su bardağı pirinç
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
1 demet maydanoz
1 yemek kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 su bardağı sıvı yağ
 
Yapılışı:
2 demet karalahana yıkanır ve kolay sarılması için yumuşayanan kadar haşlanıp süzülür. Sarma içi için; 2 adet kuru soğan küçük küçük kıyılıp 1 su bardağı zeytinyağı ile pembeleşene kadar kavrulur. Yarım demet maydanoz kıyılıp pembeleşen soğanlara eklenip 1 yemek kaşığı salça ile kavurmaya devam edilir. 3 su bardağı pirinç yıkanıp nişastasından arındırılır ve kavrulan malzemelere ilave edilir. İç harç; 1 yemek kaşığı nane, 1 tatlı kaşığı toz biber ve 2 çay kaşığı tuzla harmanlanır ve ocaktan alınır. Karalahanalar boyuna ikiye ayrılır. Yapraklar zeytinyağlı içle birlikte sarılıp tencereye dizilir. Sarmaların üzerine 1 çay kaşığı tuz serpilir ve yaklaşık yarım çay bardağı da zeytinyağı gezdirilir. Sarmalar; üzerine çıkmayacak kadar sıcak su ile birlikte pişirilir. Pişen sarmalar servis tabağına dizilir ve limon dilimleri ile süslenir.
 
Zeytinyağlı Karalahana Sarması servise hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN
 

MUTFAĞIM VİDEOLARI