X
X

İncir Dolması Tarifi

07.03.2014 Cuma 12:58 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Tokat'ın yöresel tatlarından İncir Dolması tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kg kuru incir
500 gram ceviz
2.5 su bardağı süt
2 su bardağı şeker
Kaymak

Yapılışı:
İncirler 15 dakika suda bekletildikten sonra içleri açılıp ince çekilmiş cevizle doldurulur. Doldurulan cevizler düz bir tencereye dizilir. Şeker karıştırılmış sütü incilerin üzerine döküp kısık ateşte kaynatılır. 10 dakika kaynadıktan sonra tencere ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Soğuyan incir dolmaları kaymak ve cevizle süslenip servis yapılır.

MUTFAĞIM VİDEOLARI