Skip to main content

Bayram Kömbesi tarifi

Adana'nın yöresel tatlarından Bayram Kömbesi tarifi, Mutfağım programında...

Bayram Kömbesi tarifi

Malzemeler:
500 gr tereyağı
½ litre süt
1 çay bardağı tahin
2 paket kuru maya
2 su bardağı ceviz
1 su bardağı susam
1 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı 7 baharat 
Aldığı kadar un
 
Yapılışı:
2 paket kuru maya yarım litre sütün içinde eritilir. Unun üzerine dökülür, 1 büyük bardak şeker, 1 tatlı kaşığı yedi çeşit baharat (zencefil, tarçın vb. aktarlardan temin edilebilir) ile birlikte azar azar un eklenerek yoğrulur. 500 gr tereyağı da ilave edilip özleştirilir. Hazırlanan hamur, 1 gece dinlendirilir. 1 bardak susam ıslatılır.  Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılır, elde açılıp içi cevizle doldurulup yuvarlanır. Susama bulanıp çatalla veya kömbe kalıbıyla şekil verildikten sonra tepsiye yerleştirilir. Önceden ortalama 180 derecede ısıtılmış fırında pişirilir.
 
Bayram Kömbesi servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN