X
X

Bulgurlu Lahana Kavurması tarifi

17.01.2012 Salı 10:05 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Tokat'ın yöresel tatlarından Bulgurlu Lahana Kavurması'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 Adet Lahana
250 Gram dana kıyma
1 Kase bulgur
3 Adet orta boy kuru soğan
1 Yemek kaşığı domates salçası
1 Yemek kaşığı biber salçası
1,5 Çay bardağı ayçiçeği yağı
2 Çay kaşığı Pul biber
1 Çay kaşığı Karabiber
Tuz
 
Yapılışı:
3 adet kuru soğanı yemeklik doğrayın. 1,5 çay bardağı ayçiçeği yağında kavurun. 250 gram kıymayı soğanların üzerine ekleyip kavurmaya devam edin. 2 Çay kaşığı Pul biber ve 1 çay kaşığı karabiberi ekleyip, kavurmaya devam edin.Lahanayı ince ince doğrayıp kıymaların üzerine ekleyin ve bütün malzemeleri kavurun. 1 Kase bulguru üzerine ekleyip karıştırın. 1 Yemek kaşığı domates salçası ve 1 yemek kaşığı biber salçasını da üzerine ekleyip kavurun. 2,5 çay bardağı sıcak su ekleyin ve tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Sıcakken servis yapın.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI