X
X

Patlıcan Pehli tarifi

31.01.2012 Salı 09:57 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Tokat'ın yöresel tatlarından Patlıcan Pehli'nin tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kg ön kolun kaburgaya yakın kısmından kuzu eti
6 Adet büyük boy patlıcan
Yarım kg biber
2 adet domates
Et suyu
Kırmızı biber
Karabiber
Sıvı yağ
 
Yapılışı:
1 kg kuzu eti sıvı yağda kızartılır. Kızartılan etler düdüklü tencereye konur, üzerine sıcak su ve tuz eklenir, 45dk kadar pişirilir. Patlıcanlar alacalı olarak soyulur, önce ortadan ikiye sonra da enlemesine doğranır, tuzlu suya konur. Tuzlu sudan çıkarılıp kurulanan patlıcanlar sıvı yağda kızartılır. Kızaran patlıcanların yarısı başka bir tencerenin dibine düzgünce dizilir. Pişen etler küçük parçalara bölünerek patlıcanların üzerine dizilir. Kırmızı biber, karabiber, biraz tuz ile lezzetlendirilir. Kalan patlıcanlarla üzeri kapatılır ve kabukları soyulan, halka halka doğranan domatesler ilave edilir. Daha sonra sivri biberlerde boylamasına kesilir ve kızartılır. Kızartılan sivri biberler de domateslerden sonra yemeğimize ilave edilir. Üzerine et suyu eklenerek pişmeye bırakılır. 10 dk kadar piştikten sonra Patlıcan Pehli servise hazır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI