X
X

Bademli Pilav - Bademli Pilav Tarifi - Bademli Pilav Nasıl Yapılır?

Bademli Pilav

MALZEMELER

1 su bardağı soyulmuş iç badem

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 - 2 yemek kaşığı tereyağı

2 su bardağı pirinç

1 avuç kuş üzümü

3 su bardağı tavuk suyu

Tuz

Karabiber

YAPILIŞI

Pirinçleri nişastası çıkıncaya kadar yıkayın.

Yağsız tencerede bademleri kavurun, bademler renk alınca tencereye tereyağı ve zeytinyağını ekleyin.

Tereyağı eriyince pirinci ve sıcak suda bekletip süzdüğünüz kuş üzümlerini ekleyip kavurun.

Tuz, karabiber ve tavuk suyunu ilave edip bir tur karıştırın.

Kapağını kapatın ve kaynayana kadar yüksek, kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

Su tamamen çekince kapağını açıp şöyle bir karıştırıp üzerine kağıt havlu serip, kapağını kapatıp dinlenmeye bırakın.