X
X

Bu Haftanın Öne Çıkan Tatları

(Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Mutfağım programında bu hafta da muhteşem yemekler yapıldı!..

109.jpg

YUMURTA SARISI, ANTEP FISTIĞI, UN VE KABARTMA TOZUYLA ÇIRPILIYOR; KÖPÜK HALİNDEKİ YUMURTA AKIYLA BULUŞTURULUP FIRINLANIYOR. ŞERBETLE TATLANDIRILAN, KAYMAKLA SÜSLENEN; FISTIKLI TATLI

108.jpg

SOĞAN VE SALÇAYLA KAVRULAN PİRİNÇ, ÇİÇEK GİBİ DİZİLEN HAMSİLERİN ÜZERİNE YAYILIYOR, ÜZERİ KALAN HAMSİLERLE KAPLANIP FIRINLANIYOR; KARADENİZİN MEŞHUR HAMSİ PİLAVI

107.jpg

AÇILAN HAMURA CEVİZ YAYILIYOR, OKLAVAYA SARILIP, BÜZÜLÜYOR. FIRINLANIP, ŞERBETİYLE TATLANAN; HIRTLEVİK.

106.jpg

HAŞLANAN PİRİNÇ VE PATATES, BULGUR VE İRMİKLE HARMANLANIYOR, İÇLERİ KIYMALI HARÇLA DOLDURULUP KAPATILARAK KIZARTILIYOR; İÇLİ KÖFTE… İÇLİ KÖFTENİN DIŞ HARCINDAN ARTAN MALZEMELER YUVARLANIYOR, BUHARDA HAŞLANIYOR; SÜZEK YAPMASI

105.jpg

YUMURTA SÜT VE YOĞURT ÇIRPILIYOR, MAYDANOZ VE UN EKLENİP HARMANLANIYOR. KIZGIN YAĞDA PİŞİRİLEN PRATİK BİR TARİF; KAYGANA

104.jpg

Pandispanya kek üzerine labne peynirli muhallebi sürülüyor, rulo yapılıp birbirinin etrafına diziliyor. Muhallebiyle kaplanan kekin üzeri çikolatalı yapraklarla süsleniyor. Keşküllü Pasta

103.jpg

Ispanakla yapılan kekin üzerine; közlenmiş biber, ceviz ve krem peynirli iç sürülüyor. Rulo şeklinde sarılan kek dilimlenerek servis ediliyor. Yeşil Börek

102.jpg

Açılan yufkaların arası kıymalı harçla dolduruluyor. Üzerine delikler açılıp tereyağı gezdiriliyor, yumurta sürülüp fırına veriliyor. Yöresel lezzet; Kıymalı Kömbe

101.jpg

Pirinç ve ince doğranmış yeşillikler harmanlanıp Enginar yapraklarının arasına dolduruluyor. Limon suyuyla pişiriliyor. Dereotu ve limon dilimleriyle süslenen; Midye Enginar