X
X

'35 ülkede 38 dizimiz gösteriliyor'

25.04.2011 Pazartesi 11:03 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Zafer Çağlayan, Türk dizilerinden çok umutlu...

Bakanlar Kurulu’nun en renkli üyesi, Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, piyanosuyla, bağlamasıyla Şeffaf Oda’ya konuk oldu.

"Gittiğim ülkelerdeki otellerde piyano görünce kırmızıyı görmüş boğa gibi piyanonun üzerine koşuyorum." diyen Çağlayan Türk dizilerinin yurt dışında büyük ses getirmesini de çok olumlu bulduğunu söyledi. 

Zafer Çağlayan Türkiye’deki dizi sektörünün yurtdışına yansımasıyla ilgili bir anısını anlattı:
“Ortadoğu seyahatlerimden birinde bakan meslektaşım ‘bu Türk dizilerinden şikâyetçiyim. Çok köklü ailelerden biri bütün randevularımızı, Türk dizilerini izleyebilmek için değiştirtti. O zaman 23 ayrı kanalda, 23 ayrı dizimiz gösteriliyordu. ‘Biz akşam 4’te, 6’da kimseye randevu vermiyoruz. Kimse sokağa çıkmıyor. Herkes televizyonun karşısına geçip Türk dizileri izliyor’ dedi.”
Bakan Çağlayan bu seyahatten sonra Türkiye’ye döner dönmez Türk sinema ve dizi sektörünün en önemli isimlerini bir araya getirmiş ve onlara devlet desteği vereceğini söylemiş.

Çağlayan, dizi sektöründe ticaret planlarını da açıkladı:
“Aradan geçen kısa sürede TV dizilerimizin yurtdışı pazarı daha da büyüdü. Arap ülkelerinde, Kafkas coğrafyalarında ve Avrupa’da 35 ülkede 38 dizimiz gösteriliyor. İhracatı geliştirmek için fuarlara gittiğimizde dizi oyuncularımızı da götüreceğiz. Tanıtım yapmalıyız. Pazarı genişletmeliyiz. Çok ciddi döviz kazanacak potansiyelimiz var.”

ŞEFFAF ODA VİDEOLARI