Skip to main content
 

Tatar Çorbası

37 kez izlendi

Tatar Çorbası tarifi
Tatar Çorbası tarifi

 Malzemeler:

100 gr dana kıyma
1 çay kaşığı karabiber
5 yemek kaşığı yoğurt
4 diş sarmısak
1 ½ yemek kaşığı tereyağı
 
Hamuru için:
3 su bardağı un
2 çay bardağı su
1 ½ tatlı kaşığı tuz
 
Yapılışı:
Yoğurma kabına 2 çay bardağı su, 1 buçuk tatlı kaşığı tuz, 3 su bardağı un konup sert bir kıvamda  yoğrulur. Hamur tepsi büyüklüğünde incecik açılır. Mantı yapar gibi küçük küçük karelere kesilir. 1-2 gün kurutulur.Kıyma biraz tuz vesilme 1 çay kaşığı karabiberle yoğrulur. Nohut büyüklüğünde köfte topları yapılır. Tencereye bolca su konur ve kaynatılır. Köfteler kaynayan suyun içine atılarak haşlanır. 1 kase tatar hamuru köftelerin üzerine dökülür ve yumuşayana kadar pişirilir.4 diş sarmısak dövülür ve 5 yemek kaşığı yoğurtla karıştırılır. 1 buçuk yemek kaşığı tereyağı tavada eritilir ve 1 tatlı kaşığı pulbiber kızdırılır. Sarmısaklı yoğurt devamlı karıştırılarak pişen çorbaya eklenir. Üzerine biber sosu gezdirilir.Tatar Çorbası servise hazırdır.
 

25.06.2012 Pazartesi 15:33  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)