Skip to main content
 

Fırın Ağzı

618 kez izlendi

Kayseri'nin yöresel tatlarından Fırın Ağzı tarifi
Kayseri'nin yöresel tatlarından Fırın Ağzı tarifi

MALZEMELERİ ;

10 TANE YEŞİL BİBER

5 TANE DOMATES

250 GR SARIMSAK

1.5 KG PİRZOLA

6-7 PARÇA MARGARİN

1 ÇAY KAŞIĞI KEKİK

1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER

BİR ÇAY KAŞIĞI TUZ

1 ÇAY KAŞIĞI TOZ KIRMIIZI BİBER

YAPILIŞI ;
Tepsinin Üzerine yağlı  pirzolalar dizilir. yeşil biberler üzerine doğranır. Halka ya da elma dilimi doğranmış domates ile üzeri kapatılır. soyulmuş  Sarımsakları üzerine konur. Tatlı kaşığının ucuyla 6 yada 7 parça margarin konur. Üzerine toz biber , kekik ve tuz serpilir ve fırında 200 derecede pişirilir. 

24.05.2015 Pazar 12:45  (Güncellendi: 05.06.2017 Pazartesi 10:42)