Skip to main content
 

Pırasalı Börek

121 kez izlendi

Pırasalı Börek tarifi
Pırasalı Börek tarifi

Malzemeler:
750 gram un
2,5 su bardağı ılık su
1 tutam tuz
1 çorba kaşığı sirke
2 çorba kaşığı zeytinyağı

İçi için: 
2 pırasa
1 soğan
1 çorba kaşığı zeytinyağı 
1 yumurta akı 
Tuz, karabiber 

Üzeri için:
250 gram tereyağı

Yapılışı:
Hamur için un derin bir kaba alınır. Ilık su, tuz, sirke ve zeytinyağı eklenip iyice yoğrulur. Hamur oda sıcaklığında 20-30 dakika dinlendirilir. Diğer tarafta pırasa ince ince, soğan ise yemeklik doğranır. Doğranmış soğan ve pırasalar zeytinyağında kavrulup bir taşım pişirilir. İç harç ılınınca içine yumurta akı, tuz ve karabiber eklenip karıştırılır. Üzerine sürmek için tereyağı eritilip soğumaya bırakılır. Dinlenen hamur ikiye bölünür. Herbir parçadan 6-7 beze yapılır. Bezeler oklavayla tabak büyüklüğünde açılır ve üzerine eritilmiş tereyağı sürülür. Açılıp yağlanmış 7 beze üst üste yerleştirilip yufka büyüklüğünde açılır. Hamurlar ikiye kesilir. Hamurun bir kenarına pırasalı iç harç yayılıp rulo şeklinde sarılır. Börek yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir. Börekler ince uçlu bir bıçakla kesilip üzerlerine eritilmiş tereyağı sürülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirilir.

24.12.2013 Salı 13:56  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)