X
X

Ispanak Boraniyesi - Ispanak Boraniyesi Tarifi - Ispanak Boraniyesi Nasıl Yapılır?

Malzemeler

1 kg ıspanak

1 adet incik

1 dilim limon (incik için)

1 baş soğan (incik için)

1 tatlı kaşığı tuz(incik için)

1/2 su bardağı nohut (önceden pişirilip kabukları ayıklanmış)

6 çorba kaşığı tuzlu yoğurt

1 baş sarımsak

1 baş soğan

1 adet acı kırmızı biber- kurutulmuş

1 çay kaşığının ucuyla zerdeçel- benim katkım

1 tatlı kaşığı nane

2 yemek kaşığı tereyağı

1/2 Türk kahvesi fincanı zeytinyağı

Yapılışı

Basınçlı tencere yemek kaşığı zeytinyağı ilavesiyle ısıtılır. Yıkanıp kurulanmış incik içine bırakılır ve bir- iki alt üst ederek kavurulur. İçine bir dilim limon bir baş soğan 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilir. Üzerini örtecek kadar sıcak su ilavesiyle buharı çıktıktan sonra 3o dakika pişirilir.

İyice yıkanmış  süzülmüş  ıspanaklar orta kalınlıkta kıyılır. Ispanak için soğan ve sarımsak incecik kıyılır.

Etimiz pişerken kalın tabanlı bir tencerede zeytinyağı soğan ve sarımsakla kavrulur azcık zerdeçalve kuru kırmızı biber katılır bir karıştırıp üzerine ıspanaklar ilave edilir ve hafifçe kavrulur.

Kavrulan ıspanağın üzerine pişen et suyundan üzerini örtecek kadar alınıp kısık ateşte pişmesi sağlanır.

Et kemiğinden ayıklanıp küçük parçalar halinde didiklenir ve pişen ıspanağın içine katılır. Haşlanmış nohut da ilave edilir.

Bu sırada tuzlu yoğurt ılımış durumdaki et suyundan azcık azcık alınarak yumuşatılır ve kısık ateşte pişen ıspanağın içine yavaşça katılır ve karıştırılır.

Kapağı açık bir şekilde bir- iki kaynattıktan sonra ocaktan alınır. Bu sırada tereyağında nane yakılır ve ister tabaklara isterseniz tencereye ilave edip servis yapılır.