Skip to main content
 

Karlı Pasta

83 kez izlendi

Karlı Pasta tarifi
Karlı Pasta tarifi

 Malzemeler:
1 tutam ıspanak
6 yumurta
6 kahve fincanı un
5 kahve fincanı tozşeker
1 fincan süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Pişmaniye
Toz antep fıstığı
Çikolata parçaları
 
İçinin Kreması için;
3 küçük parça damla sakızı
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı şeker
2 adet muz
 
Üzerinin kreması için;
1 ½ paket sütlü ve bitter çikolata
1 paket bitter çikolata
1 paket çiğ krema
 
Yapılışı:
Ispanak yaprakları çiğden doğrayıcıda püre haline getirilir. Derin bir kabın içine 5 küçük kahve fincanı toz şeker konur, 6 yuymurta kırılır. Kar gibi olana kadar iyice çırpılır. 6 küçük kahve finacı un, 1 paket vanilya ve kabartma tozu eklenip biraz daha çırpılır, ıspanaklar konup karıştırılır.
 
Margarinle yağlanmış kalıba dökülür. 160 derecedeki fırında yaklaşık 45 dakika pişirilir.
 
İçinin kreması için; Tencerenin içine  2 su bardağı süt konur. Süte  2-3 küçük parça damla sakızı eklenip 1 yumurta kırılır. 2 yemek kaşığı şekerle birlikte koyulaşana kadar devamlı karıştırılarak pişirilip soğutulur.
 
Pişen kek bıçakla 2 kat halinde kesilir. 2 tatlı kaşığı şeker 1 bardak suda eritilir ve kekin üzerine dökülür.
 
Dışının kreması için; Krema tencereye konup çırpılır, çikolatalar eklenip eritilir.
 
Pastanın arasına damla sakızlı krema sürülüp, muz dilimleri yerleştirilir. Üzeri çikolatalı kremayla kaplanır. Buzdolabında dondurulur. Pastanın  üzeri ıslatılıp tel tel ayrılan pişmaniyeyle kaplanır. Pastanın üzerine  çikolata parçaları konur,  toz antep fısrığı serpilir.Karlı Pasta servise hazırıdır.

22.05.2012 Salı 16:18  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)